Társoldalunk:

A Milan megverte a kiesőjelöltet, és vezeti az olasz bajnokságot

2021.12.04. 17:00

Az olasz bajnokság (Serie A) 16. fordulójában a bajnoki címre pályázó AC Milan csapata hazai pályán a kiesés elkerüléséért küzdő Salernitanát fogadta. Az első félidőben Kessie és Saelemaekers góljával szerezték meg a vezetést a piros-feketék. A második félidőben továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, és Messias és Diaz révén újabb gólokat rúghattak volna, de a Milan játékosai elhibázták a lehetőségeiket. Így a hazai pályán játszó Milan kétgólos győzelmet szerzett a bajnokság utolsó helyén álló Salernitana ellen.

Az AC Milan eddig remekül szerepelt az olasz bajnokságban, bár az utolsó öt fordulóban kétszer kikaptak. Egyszer a Fiorentina otthonában egy hét gólt hozó meccsen, majd hazai pályán az idei szezonban is mindig mindenkire veszélyes Sassuolo ellen szenvedtek vereséget.

A Serie A újonca, a Salernitana az utolsó öt fordulóban csak a Cagliari ellen tudott pontot szerezni, így a piros-feketék célja hazai pályán nem lehetett más, mint a győzelem a kiesőjelölt csapat ellen. A hazaiak svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic csak a kispadon kapott helyet.

A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést: az AC Milan játékosa, Franck Kessie csapott le remek helyzetfelismerés után egy kipattanó labdára, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtte azt.  

Franck Kessie a gólját ünnepliForrás: AFP/Miguel Medina

A következő percekben főleg Brahim Diaz okozott sok gondot a Salernitana védőinek. A 18. percben szintén ő adta a gólpasszt a második AC Milan-találat előtt: a hazaiak támadója kiváló ütemben passzolt a baloldalon érkező Alexis Saelemaekershez. A belga támadó középpályás csinált két cselt, majd bal lábbal remek mozdulat után a hosszú sarokba lőtte a labdát, a vendégek kapusa tehetetlen volt. 

Alexis Saelemaekers a dán csapattársa Simon Kjaer mezét mutogatta a gólja utánForrás: AFP/Miguel Medina

A Milan játékosa a gólja után a dán csapattársának, a sérült Simon Kjaernak a mezét emelte a magasba, hogy ezzel is tiszteletét fejezze ki a klubtársa iránt, aki a nyári Európa-bajnokságon megmentette Christian Eriksen életét. A Salernitana támadói csak elvétve jutottak el a Milan kapujáig, és nagyobb helyzetet nem is tudtak kialakítani az első félidőben. Az első negyvenöt perc végén Krunic és Kessie révén növelhette volna az előnyét a Milan, de több találat már nem született az első félidőben. 

A második félidő elején megpróbálta letámadni a hazai csapatot a Salernitana, de nem sokáig bírta intenzíven támadni a Milan hátsó sorát, így inkább ismét mélyen behúzódva várták, hogy egy labdavesztés után gyors kontratámadásokat tudjanak vezetni. A Milan egyre inkább átvette az irányítást a második félidőben is, de a második félidő legnagyobb helyzetére a 71. percig kellett várni: Diaz passzolt a jobb oldalon érkező brazil Junior Messiáshoz, de a 30 éves játékos ballábas lövését óriási bravúrral védte a vendégek kapusa, Belec.

Brahim Diaz majdnem gólt lőttForrás: AFP/Miguel Medina

A 80. percben a mezőny egyik legjobbja, Brahim Diaz kapott egy labdát a tizenhatoson belül, de a spanyol támadó a bal kapufa mellé gurította a labdát. A második félidőben több gól már nem esett, így az AC Milan hazai pályán győzte le az egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó Salernitánát.

Serie A, 16. forduló

AC Milan-Salernitana   (2-0)