Németország kiütötte a szlovákokat a magyar női kézilabda-válogatott vb-csoportjában

Slovakia - Germany Sports International SPO Sports photos 2021 21 22 Women IHF National Team International match GER WM Slovakia Horizontal HANDBALL WOMAN WORLD CUP
04 December 2021, Spain, Lliria: Handball, Women: World Cup, Slovakia - Germany, Preliminary Round, Group E, Matchday 1 Meike Schmelzer (Germany) Cheers. Photo: Marco Wolf/wolf-sportfoto/dpa (Photo by Marco Wolf / wolf-sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német női kézilabda-válogatott 36-22-re legyőzte Szlovákiát a spanyolországi világbajnokság E csoportjának szombat esti mérkőzésén, amivel továbbjutott a középdöntőbe.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

A németek lehettek az egyik első csapat a tornán, akik biztosítani tudják a helyüket a legjobb 24 csapat között. Ehhez a náluk jóval gyengébb erőt képviselő Szlovákiát kellett legyőzniük, és már az első percekben egyértelműsítették, hogy ez sikerülni is fog a számukra.

Henk Groener együttese jó védekezéssel és változatos támadójátékkal kezdett, Meike Schmelzer remekül mozgott a falban, ami megkönnyítette az 5-1-gyel nyitó csapata dolgát. A túloldalon Barbora Lancz és a sérülés után visszatérő Simona Szarková indították a legaktívabban a találkozót, és Aalexandra Ivanytsia pár védésével ott tudtak maradni riválisukhoz közel. (10-12)

Ebből a szögből úgy tűnhet, hogy egészen sokan látogattak ki a szlovák-német meccsre, de ez egy kicsit csalóka Forrás: IHF

A szünet előtt Alina Grijseels és Antje Laurenroth gyors indításból lőtt könnyű gólokkal hálálták meg a rendkívüli erőt mutató hármas védőik munkáját, ami a szünetre 17-12-es vezetést eredményezett a számukra.

A végül hat góllal záró Grijseelsszel továbbra sem bírtak északi szomszédaink, és pechükre a Dinah Eckerle helyére a kapuba beálló 22 éves Katharina Filter is jó teljesítményt nyújtott. A különbség végül nem állt meg tíz gólon, így Németország 36-22-es sikerrel biztosította a helyét a középdöntőben.

A német-szlovák meccsel párhuzamosan három másik találkozó zajlott, közülük csupán a horvát kiütésbe torkolló Paraguay elleni összecsapás fulladt unalomba. A Dél-Korea-Tunézia meccsen kisebb meglepetésre még a szünetben is döntetlen állt az eredményjelzőn, majd a második félidőben az afrikaiak még 22-21-nél is jobban álltak.

A találkozó utolsó szakaszában a koreaiak összeszedték magukat, és fordítani tudtak. A Győri Audi ETO játékosa, Ryu Eun-hee hét góllal zárt. Dél-Korea ezzel a németekhez hasonlóan szintén továbbjutott a középdöntőbe.

Az igazi meglepetés Torreviejában volt kibontakozóban, ahol az argentin válogatott az első félidőt 18-14-re megnyerte a világbajnokságra 12 év után szabadkártyával visszatérő Ausztriával szemben.

A fordulás után a dél-amerikaiak a fantasztikusan játszó Elke Karsten vezérletével sikeresen megőrizték vezetésüket. A korábbi debreceni balátlövő 11 találattal vette ki a részét a sikerből. Az osztrákoknál a mosonmagyaróvári irányító, Kovács Patrícia kilenc, a góllövőlistát vezető Kristina Pandza pedig tíz góllal zárt.

Női kézilabda-világbajnokság, Spanyolország
E csoport, 2. forduló
Szlovákia - Németország 22-36 (12-17)
később:
MAGYARORSZÁG - Csehország 20.30
F csoport (Granollers):
Koreai Köztársaság-Tunézia 31-29 (14-14)
később:
Dánia-Kongói DK 20.30
G csoport (Castelló):
Horvátország-Paraguay 38-16 (15-5)
később:
Brazília-Japán 20.30
H csoport (Torrevieja):
Ausztria-Argentína 29-31 (14-18)
később:
Spanyolország-Kína 20.30