Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Paris Saint-Germain 1-1-es döntetlent játszott a Lens otthonában.

A párizsi sztárcsapat az előző fordulóban ugyan döntetlent játszott a Nice ellen, de így is toronymagasan vezeti a francia bajnokságot.

Az ötödik helyen álló Lens elleni idegenbeli mérkőzésen a három legnagyobb sztár közül csak a hétszeres aranylabdás Lionel Messi kapott helyet a kezdőben. Kylian Mbappé a cserepadon kezdte a meccset, míg Neymar nem játszhatott, mert egy héttel ezelőtt bokasérülést szenvedett.

Ettől függetlenül is bombaerős csapat futott ki a pályára, de az első félidőben nem tudtak gólt lőni Messiék. Az immár hétszeres aranylabdás argentin nagyon közel járt a gólhoz, de a 18. percben a kapufán csattant a lövése. A hajrában Mauro Icardi és Ángel Di María is betalálhatott volna, ám a Lens kapusa, Jean-Louis Leca nagyszerű napot fogott ki.

A PSG a második félidőben is csak szenvedett, ráadásul a 62. percben hátrányba került. Seko Fofana jó 25 méterről lőtt kapura, Keylor Navas nagyon rosszul ért bele a lövésbe, gyakorlatilag bevédte a labdát.

A 69. percben növelhette volna előnyét a Lens, David Costa a kapufát találta el.

Lionel Messi ezúttal sem lőtt gólt Forrás: AFP/Francois Lo Presti

A 70. percben többek között Mbappét is beküldte Mauricio Pochettino vezetőedző, szűk 20 perce volt a PSG-nek arra, hogy fordítson vagy legalább egyenlítsen. A világbajnok francia sztár hamar gólt lőhetett volna, de a Lens kapusa megint bravúrral védett.

A folytatásban nagy erőkkel támadott a Paris Saint-Germain, és az utolsó pillanatban kiegyenlített.

A 92. percben Mbappé adott be a bal oldalról, a középen érkező Georginio Wijnaldum pedig nagy erővel fejelt a léc alá, így a PSG megúszta a vereséget.

Ligue 1, 17. forduló:

Lens - Paris Saint-Germain 1-1 (0-0)