Társoldalunk:

Két nyeretlen meccs után tudott újra győzni a Mezőkövesd az NB I-ben

2021.12.04. 14:54

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 15. fordulójának szombat kora délutáni összecsapásán a Gyirmót 1-0-ra kikapott hazai pályán a Mezőkövesdtől. A találkozó egyetlen gólját Róbert Pillár szerezte. 

A forduló előtt az utolsó előtti helyen álló Gyirmót és a hatodik helyen álló Mezőkövesd is rossz formában várta az összecsapást.  A győri együttes a legutóbbi öt fordulóban mindössze négy pontot gyűjtött és az utolsó két meccsén nem tudott nyerni (Kisvárda ellen 1-1, majd a MOL Fehérvár otthonában 3-2-es vereség). A vendégek az utolsó öt mérkőzésükből kettőt nyertek meg, két döntetlen és egy vereség mellett, ráadásul a Kövesd is nyeretlen maradt az elmúlt két körben (Zalaegerszeg ellen 1-1, majd a Ferencváros elleni hazai 0-3.)

A két csapat legutóbb a 4. fordulóban találkozott, akkor Mezőkövesden nem bírtak egymással a csapatok, és gólnélküli döntetlen született.

Nem kezdte jól a mérkőzést a Mezőkövesd, előbb a 2. percben Kocsis Gergő lábáról kis híján a saját kapujába pattant a labda, majd az 5. percben a kapufa mentette meg a vendég együttest: Medgyes jobb oldali beadására Varga érkezett, és nyolc méterről a keresztlécre fejelt. 

Supka Attila 300. NB I-es mérkőzésén tehát nem lehetett nyugodt az első perceket látva, a 12. percben pedig még idegesebb lett, ugyanis Medgyes szépen ugrott ki a lesvonalról, de hat méterről az oldalhálóba lőtt nagy helyzetben. 

A 19. percben újabb hazai helyzet maradt ki, bal oldali szöglet után Karacs egy lepattanót labdát tizenegy méterről kapu fölé lőtte. A 25. percben a Mezőkövesd is kihagyott egy nagy lehetőséget, Besirovic bal oldali beadása után Jurina fejelt öt méterről kapu mellé. Két perccel később ismét gyimróti lehetőség maradt ki, Ikic lőtt 15 méterről, Tordai nagyot védett, a kipattanót Simon fejelte ziccerben kapu mellé, igaz, már lesen állt a támadó. 

Hatalmas volt a csata a Gyirmót-Mezőkövesd meccsen (archív fotó)Forrás: mezokovesdzsory.hu

A 29. percben Jurina talált a kapuba Vadnai beívelése után három méterről, bár a gólszerző nem, de a csapattársa, Katanec lesen volt - aki a mozgásával zavarta a gyirmóti védelmet, bár nem igazán akart fejelni -, így Vad II. István a VAR segítségével érvénytelenítette a találatot. 

A 39. percben Besirovic is megszerezhette volna a vezetést, de hat méterről nagyon csúnyán kapu mellé lőtt, rosszul találta el a labdát a vendég csapat légiósa. A 42. percben óriási ziccert hagyott ki a Mezőkövesd, Vadnai lőhetett hat méterről, de Hársfalvi szépen jött ki a kapujából és nagyot védett. A hátralévő időben sem esett gól, így a szünetre gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok. 

A 48. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Besirovic bal oldali szöglete után Róbert Pillár csúsztatott négy méterről a kapu jobb oldalába.  

Az 52. percben Besirovic újabb szöglete okozott veszélyt, de Katanec tizenegy méterről nagyon rosszul találta el a labdát. Két perccel később Simon bombáját kellett hárítania Tordainak, aki jól helyezkedett a röviden, így nem okozott neki gondot a lövés. Az 56. percben ápolás miatt állt a játék, Jurina és Karacs fejelt össze. Csertői Aurél cserékkel próbált lendíteni a Gyirmót játékán, de kiegyenlített csata folyt a pályán, így ezekben a percekben nem is igazán volt helyzet egyik oldalon sem.

A Mezőkövesd csak az eredmény megtartására törekedett, míg a Gyirmót nem igazán tudott veszélyes lenni, pedig Csertői minden támadóját harcba dobta az utolsó negyedórához érkezve, Hasani után beállt Lencse is. 

A 79. percben Cseri egy sárga lappal a zsebében rúgta fel csúnyán a szélen Hajdút, de megúszta a kiállítást a Mezőkövesd csapatkapitánya. Egy perccel később a Kövesd veszélyeztetett, de Drazsics lövése lejött a blokkról. Az utolsó tíz perchez érkezve egymás után lőhette a szögleteket a Gyirmót, de komoly lehetőségeket nem sikerült ezekből kihozni, míg a vendég csapat kontráiban rendre ott volt a veszély. 

A 88. percben Cseri végezhetett el szabadrúgást 17 méterről, de kapu fölé lőtt, így az utolsó percekre is maradt még izgalom. Újabb gól azonban már nem esett, így a Mezőkövesd két nyeretlen meccs után győzött újra, míg a Gyirmót egyre nehezebb helyzetbe kerül a kiesés elkerüléséért folytatott harcban.