Társoldalunk:

Sallai Roland csapata kiütéses rekordgyőzelmet aratott a Bundesligában

2021.12.05. 19:28

A német labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának záró mérkőzésén a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg 6-0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach otthonában, úgy, hogy már az első félidőben kialakította a végeredményt.

A 30-szoros magyar válogatott támadó a kispadon kapott helyett, így onnan nézte, hogy ahogy a csapata 37 perc alatt hat gólt lőtt a Borussia Mönchengladbach otthonában.

  • A Freiburg lett a Bundesliga történetének első olyan csapata, amely vendégként az első 25 percben öt gólt szerzett. Ezt megelőzően hasonló csak a Gladbachnak sikerült 1984 októberében, egy Braunschweig elleni hazai pályán pályán játszott meccsen.
Sallai Roland csapata kiütéses győzelmet aratottForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Philipp Von Ditfurth

A 61. percben Sallai a gólt szerző és gólpasszt adó Kevin Schadét váltotta, azonban a magyar válogatott támadó nem tudott gólt szerezni, és igazán komoly helyzete sem volt, de a második félidőben a Mönchengladbach már csak arra törekedett, hogy megússza az ennél is nagyobb kiütést.

  • A Freiburg története során először szerzett hat gólt egy félidő alatt, ráadásul fennállása során másodszor győzött a Mönchengladbach otthonában, ahol eddigi egyetlen sikerét 1995-ben könyvelte el.

Ezzel a győzelemmel a Freiburg továbbra is a negyedik, BL-szereplést jelentő helyen áll a Bundesligában, a Mönchengladbach pedig csak a 13. helyen szerénykedik.