A holland sztárcsapat edzője nem kért az RB Leipzig edzői állásából

Roger SCHMIDT is obviously RB Leipzig's dream coach. 17 2016 2017 Atletiko 16 cl CL League close up ball sports database singles international men Football game single image round of 16 VEREINSTRIKOT CLUB DRESS club jersey SPORT SPORTS spo SP solo soccer
PHOTOMONTAGE: Roger SCHMIDT is obviously RB Leipzig's dream coach. Archive photo: coach Roger SCHMIDT (LEV) Soccer Champions League, round of 16 first leg, Bayer 04 Leverkusen (LEV) - Atletico Madrid (AM), on 02/21/2017 in Leverkusen / Germany. Â (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Roger Schmidt, a holland élvonalban szereplő PSV Eindhoven labdarúgócsapatának edzője visszautasította a német RB Leipzig ajánlatát, és nem lesz a három magyar válogatott focistát foglalkoztató csapat szakvezetője.

A Lipcse azért keres új edzőt, mert az Union Berlintől elszenvedett szombati bajnoki vereséget követően azonnali hatállyal kirúgták a csapatot addig irányító Jesse Marsch-ot. A helyét ideiglenes jelleggel az eddigi pályaedző, Achim Beierlorzer vette át, de klubvezetés minél előbb szeretne állandó megoldást találni.

A vi.nl című online lap szerint a Lipcse szinte azonnal megkereste a német edzőt Marsch menesztése utána, ő azonban nem fogadta el az ajánlatukat, és okvetlen szeretné kitölteni a kétéves, 2022. június 30-án lejáró szerződését.

A kép csalóka: Roger Schmidt nem lesz az RB Leipzig edzője Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Schmidt megkeresése nem légbőlkapott ötlet volt: a német szakember 2012 és 2014 között a lipcsei csapatot is támogató konszern salzburgi együttesénél, a RedBull Salzburgnál dolgozott vezetőedzőként, azaz jól ismeri a klubok működését és elvárásait.

Az előző bajnokságban ezüstérmes, Gulácsi Pétert, Willi Orbant és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig csalódást keltően szerepel a mostani kiírásban, 14 forduló után 18 ponttal csupán a 11., és hét pont a hátránya a még BL-indulást érő negyedik helyen álló SC Freiburghoz képest.

Ezzel szemben a PSV 15 forduló során szerzett 34 ponttal harmadik a holland élvonalban, és csupán két ponttal van lemaradva a listavezető Ajaxtól, valamint egy ponttal a második helyen álló Feyenoordtól. A holland bajnok automatikusan főtáblás a Bajnokok Ligájában, míg a második helyezettnek a selejtező 2. körében kell bekapcsolódnia.