Társoldalunk:

A holland sztárcsapat edzője nem kért az RB Leipzig edzői állásából

2021.12.06. 17:47

Roger Schmidt, a holland élvonalban szereplő PSV Eindhoven labdarúgócsapatának edzője visszautasította a német RB Leipzig ajánlatát, és nem lesz a három magyar válogatott focistát foglalkoztató csapat szakvezetője.

A Lipcse azért keres új edzőt, mert az Union Berlintől elszenvedett szombati bajnoki vereséget követően azonnali hatállyal kirúgták a csapatot addig irányító Jesse Marsch-ot. A helyét ideiglenes jelleggel az eddigi pályaedző, Achim Beierlorzer vette át, de klubvezetés minél előbb szeretne állandó megoldást találni. 

A vi.nl című online lap szerint a Lipcse szinte azonnal megkereste a német edzőt Marsch menesztése utána, ő azonban nem fogadta el az ajánlatukat, és okvetlen szeretné kitölteni a kétéves, 2022. június 30-án lejáró szerződését.

A kép csalóka: Roger Schmidt nem lesz az RB Leipzig edzőjeForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Schmidt megkeresése nem légbőlkapott ötlet volt: a német szakember 2012 és 2014 között a lipcsei csapatot is támogató konszern salzburgi együttesénél, a RedBull Salzburgnál dolgozott vezetőedzőként, azaz jól ismeri a klubok működését és elvárásait.

Az előző bajnokságban ezüstérmes, Gulácsi Pétert, Willi Orbant és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig csalódást keltően szerepel a mostani kiírásban, 14 forduló után 18 ponttal csupán a 11., és hét pont a hátránya a még BL-indulást érő negyedik helyen álló SC Freiburghoz képest.

Ezzel szemben a PSV 15 forduló során szerzett 34 ponttal harmadik a holland élvonalban, és csupán két ponttal van lemaradva a listavezető Ajaxtól, valamint egy ponttal a második helyen álló Feyenoordtól. A holland bajnok automatikusan főtáblás a Bajnokok Ligájában, míg a második helyezettnek a selejtező 2. körében kell bekapcsolódnia.