Szoboszlaiék kirúgott edzője a Manchester Unitednél kaphat munkát

RB Leipzig - Paris Saint-Germain Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
03 November 2021, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, RB Leipzig - Paris Saint-Germain, Group Stage, Group A, Matchday 4 at Red Bull Arena. Leipzig coach Jesse Marsch gives a thumbs up. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő RB Leipzigtől vasárnap kirúgott Jesse Marsch is munkát kaphat a Manchester United új vezetőedzőjének, Ralf Rangnicknak a stábjában.

A The Times című brit lap értesülései szerint az Union Berlin elleni 2-1-es vereséget követően menesztett amerikaival komolyan számol Rangnick, aki a jelek szerint az egykori munkahelyén, a RedBull-csoport csapatainál megismert és kipróbált emberekkel venné magát körbe Manchesterben.

Ha igazak a hírek, Jesse Marsch nem sokáig marad állás nélkül Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Így már biztos, hogy érkezik a Marsch-hoz hasonlóan amerikai Chris Armas. A 49 éves korábbi amerikai válogatott játékost is cégcsoporthoz tartozó klubok egyikétől ismeri, Armas ugyanis a New York Red Bullsnál volt előbb segéd-, majd főedző. Legutóbb az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Toronto FC-nél dolgozott, ahonnan fél év után rúgták ki, miután 11 mérkőzésből csupán 1-et nyert meg a kanadai csapattal.

A New York RB jelenlegi edzője is szóba került, mint a manchesteri stáb tagja, azonban ő nemrég elfogadta az amerikai klub 2023-ig szóló szerződését. Az osztrák szakember éveken át dolgozott Rangnick keze alatt számos salzburgi utánpótlás korosztállyal.

A MU előző edzőjét, a norvég Ole Gunnar Solskjaert november 21-én rúgták ki, miután a csapat 4-1-re kikapott Watfordban. Ezt követően egyeztek meg Rangnicckal, aki a hétvégi, Crystal Palace elleni 1-0-s győzelem alkalmával ült először a kispadon. A szakmai stáb pedig azért keres embereket, mert a beugróként három meccsen a kispadon ülő Michael Carrick is távozott a MU-tól.