Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben pocsékul szereplő Everton José Mourinhót szeretné edzőnek Rafa Benítez helyére, akinek meg vannak számlálva a napjai a liverpooli csapat kispadján.

Az Everton remekül kezdte a szezont. Rafa Benítez csapata az első négy fordulóban tíz pontot szerzett – ugyanannyit, mint a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United. Ezt követően azonban megtorpant a csapat, és tíz meccsből csak egyet tudott megnyerni a bajnokságban, így elkezdett inogni a kispad a spanyol edző alatt, akinek a csapata jelen pillanatban a 16. helyen áll a Premier League-ben.

A Mirror értesülése szerint az Evertonnál a jelenleg az AS Romát irányító José Mourinhóban látják a hosszú távú megoldást.

A portugál tréner nyáron vette az olasz fővárosi csapat irányítását, Benítezhez hasonlóan ő is jól indult, de az utóbbi hetekben rengeteg elmaradtak az eredmények, Mourinho pedig hozzá önmagát: vagyis elkezdett összeveszni a bírókkal, az újságírókkal és a játékosaival is. Az olasz Retesport rádióállomás már bojkottálni kezdte a portugál edző sajtótájékoztatóit, már az megsértette a rádió egyik munkatársát.

Mourinho csapata hétvégén 3-0-ra kikapott az Intertől Forrás: NurPhoto via AFP/Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto/Ettore Griffoni

Mourinho a legutóbbi három állomáshelyén – a Manchester Unitednál, a Tottenhamnél és a Románál is – megbukott, azonban a Chelsea-vel korábban három bajnoki címet nyert, így az állandó balhéi ellenére még jól cseng a neve a Premier League-ben.

Benítez alatt inog a kispad. A Liverpooli csapatot jelenleg öt pont választja el a kiesőzónától. Az Everton hétfőn este az Arsenalt fogadja, után a Crystal Palace vendége lesz, december 16-án a BL-győztes Chelsea-t látja vendégül majd három nappal később Leicester City látogat a Goodison Parkba, vagyis a sorsolása sem egyszerű Benítez csapatának.

"A futball egyik nap a válságról, a másik nap pedig a dicsőségről szól.

- nyilatkozta korábban Farhad Moshiri, az Everton tulajdonosa talkSPORT újságírójának, Jim White-nak a podcastjában. "Rafának időre van szüksége, hogy a saját képére formálja a csapatot. Támogatni fogjuk, hogy legyen erre ideje. A menedzsereknek időre van szükségük. Nincs kétségem afelől, hogy erős lesz a szezon második fele".

Rafael Benítez csapata közel van a kiesőzónához Forrás: AFP/Paul Ellis

Angol sajtóértesülés szerint Bill Kenwright, az Everton elnöke rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, hogy megvitassák BenÍtez helyzetét a csapat formahanyatlása miatt.

Farhad Moshiri, a klub tulajdonosa hétvégén érkezett Liverpoolba, és a hétfő esti Arsenal elleni hazai mérkőzés előtt találkozik az igazgatótanács tagjaival.