Társoldalunk:

Egészen elképesztő, milyen okkal akarja kirúgatni az edzőjét Lionel Messi a PSG-től

2021.12.07. 09:14

Lionel Messi elégedetlen francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő PSG edzőjével, Mauricio Pochettinóval. A hétszeres aranylabdás támadó ott köt bele honfitársába, ahol tud.

Ütvefúróval fúrja edzőjét Lionel Messi. A legnagyobb francia sportnapilap, a L'Equipe úgy tudja, hogy a hétszeres aranylabdás és környezete elégedetlen Pochettino képességeivel. Az argentin világklasszis úgy érzi, hogy honfitársa taktikai repertoárja túlságosan korlátolt, ráadásul hiányzik belőle a szigorúbb fellépés is - szúrta ki a Bors.

Habár a PSG 11 ponttal vezeti a francia bajnokságot, a teljesítménye jócskán hagy kivánnivalót maga után. Az utóbbi hetekben a Lens és a Nice ellen is csak döntetlenre futototta a csapat erejéből. Hiába állnak a klub rendelkezésére a világ legjobb játékosai, a Messi, Kylian Mbappé, Neymer támadótrió nem igazán hatékony. A Barcelonából érkezett argentin ikon például még csak egy bajnoki gólnál jár.

Lionel Messi nem elégedett Mauricio Pochettino munkájávalForrás: AFP/Franck Fife

Messi elképesztő módon amiatt is kritizálja Pochettinót, hogy az Aranylabda-díjátadó estéjén megengedte neki és csapattársainak, hogy bulizzanak, miközben két nap múlva bajnoki mérkőzés várt a gárdára. A klasszis táborában azért is negatív a szakember megítélése, mert az együttes gyenge teljesítménye ellenére rendszeresen védi a játékosokat, és kerüli velük a konfliktust az edzéseken is. Az edzővel szemben visszatérő kritika egyébként, hogy megkérdőjelezhető viselkedésük ellenére nem kéri számon a focistáit.

Pochettino számára nem lehet életbiztosítás, ha Messi a legnagyobb kritikusa. A PSG mindenesetre kedden az FC Bruges ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában, de már nincs esélye a Manchester Cityvel szemben a csoportelsőség megszerzésére.