Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott futballistát foglalkoztató RB Leipzig vasárnap menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt. A Bundesligában egymás után három mérkőzését is elvesztő lipcsei klubot jelenleg megbízottként Achim Beierlorze irányítja, de a háttérben már gőzerővel keresik az új trénert. Német lapinformációk szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea-nél dolgozó Lőw Zsolt is esélyes a kispadra.

Az rblive.de összeszedte azokat az edzőket, akik Jesse Marsch elküldése után átvehetik az RB Leipzig irányítását. A Manchester City elleni BL-meccsen

megbízottként Achim Beierlorze irányítja a csapatot, a lap szerint elképzelhető, hogy a téli szünetig már marad is.

Ezt követően viszont biztosan új edző lesz,

az egyik jelölt pedig a jelenleg a Chelsea-nél Thomas Tuchel segítőjeként dolgozó Lőw Zsolt. A lap szerint a magyar edző vonzó megoldás lenne,

de a hátrányára írandó, hogy vezetőedzőként soha nem dolgozott, és így nem elég tapasztalt ehhoz, hogy a válsághelyzetet kezelje.

Lőw Zsolt lehet az RB Leipzig edzője Forrás: AFP/Adrian Dennis

Viszont előnylehet, hogy

Lőw számára nem lenne ismeretlen a terep, ugyanis 2015-2018 között már dolgozott az RB Leipzignél másodedzőként.

A németek Lőw mellett Roger Schmidt (PSV Eindhoven) - aki visszautasította a német csapatot -, Erik Ten Hag (Ajax Amsterdam), Edin Terzic (Borussia Dortmund), Robert Klauß (1. FC Nürnberg), Matthias Jaissle (Red Bull Salzburg) nevé említették még esélyesként a lipcsei kispadra.