Vágólapra másolva!
Joshua Kimmich ebben a naptári évben már biztosan nem léphet pályára. A Bayern München sztárja koronavírusos lett november végén.

Joshua Kimmich saját elmondása szerint jól van, de a tüdeje nem bírja a teljes terhelést, ezért csak 2022-ben kezdheti újra az teljes értékű edzéseket. A 26 éves játékos októberben még arról nyilatkozott, hogy nincs beoltva a vírus ellen, majd november végén kontaktszemélyként került karanténba. November 24-én produkált ő is pozitív mintát.

Kimmich idén már biztosan nem játszhat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme/firosportphoto/Jvorgen Fromme

„Jól érzem magam, tegnap pedig végre véget ért a nagyon hosszú karantén, várom, hogy újra a csapattal lehessek" – osztotta meg a rajongóival Kimmich. „Még egy kicsit türelmesnek kell lennem, mert nem terhelhetem magam teljesen egy kis tüdőprobléma miatt. Az idei maradék három meccset még a fotelből nézem, de januárban visszatérek" – tette hozzá.

Kimmich októberben arról beszélt, hogy még egy oltást sem kapott, de nem tartotta kizártnak, hogy hamarosan beoltatja magát. Korábban több csapattársa is átesett a fertőzésen, a csapat vezetőedzője Julain Nagelsmann is nemrég térhetett vissza a betegséget követően.