Vörös kód: lebilincselő dokumentumfilm készült a koponyatörést szenvedett sztárfocistáról - videó

2021.12.09. 13:46

"Vörös kód" címmel dokumentumfilmet forgattak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Wolverhampton Wanderers mexikói támadójáról, Raúl Jiménezről, aki tavaly november 29-én, az Arsenal elleni bajnoki mérkőzés ötödik percében szenvedett koponyatörést.

A mexikói klasszis egy szögletet követően ütközött a Arsenal brazil védőjével, David Luizzal. Jiménez eszméletlenül terült el a földön, ápolása közel tíz percig tartott, oxigént is kapott, végül hordágyon vitték le a pályáról. A kórházban kiderült, hogy koponyatörése van, ezért megműtötték.

Ezt követően nagyon hosszú felépülés várt rá, a szezon hátralevő részét ki kellett hagynia, és még az is kérdéses volt, hogy futballozhat-e még valaha. Szűk egy évvel a horrorsérülése után idén novemberben az Everton elleni bajnokin pedig már gólt szerzett, amellyel a Wolverhampton Wanderers 2-1-re győzött.

A Wolverhampton Wanderers most egy lebilincselő dokumentumfilmet készített, amely részletezi Raúl Jiménez életveszélyes fejsérülését az Emirates Stadionban, majd az azt követő felépülést. A film számos interjúban és soha nem látott felvételen keresztül mutatja be a szörnyű eseményeket.

Az interjúk között szerepel a korábbi vezetőedző, Nuno Espirito Santo, - akinek az érzelmekkel teli „vörös kód" szavai ihlették a dokumentumfilm címét -, Conor Coady kapitány, Dr. Matt Perry, valamint Jimenez családja és maga a mexikói támadó.

Ajánlataink