Itt az utolsó esély: a Fradi a német sztárcsapat ellen küzd az első pontjaiért az El-ben

Bayer Leverkusen, Ferencváros, Európa-Liga, labdarúgás
Leverkusen's German midfielder Karim Bellarabi (C) fights for the ball with Ferencvaros' Ukrainian midfielder Oleksandr Zubkov (R) during the UEFA Europa League Group G football match between Bayer 04 Leverkusen and Ferencvaros in Leverkusen, western Germany, on September 16, 2021. (Photo by Roberto Pfeil / AFP)
Vágólapra másolva!
A pont nélkül utolsó helyen álló és már biztosan búcsúzó Ferencváros csütörtök este a Bayer Leverkusent fogadja a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek utolsó, hatodik fordulójában.

A magyar bajnok mindenképpen csoportja utolsó helyén zár, így számára legfeljebb az a tét, hogy

a 32 csapatos mezőnyben utolsóként megszerezze becsületpontját vagy -pontjait a sorozatban.

A Fradi még nem tudott pontot szerezni az El-csoportkörben Fotó: Koncz Márton - Origo

Peter Stöger vezetőedző együttesének nem lesz könnyű dolga, mivel német ellenfele veretlenül a csoport első helyén áll, de abban bízhat, hogy

a gyógyszergyáriak számára tét nélküli a találkozó, ugyanis a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően mindenképpen a második és szintén továbbjutó Real Betis előtt maradnak.

Az osztrák szakember, Peter Stöger hasonló összecsapásra számít csütörtökön a Bayer Leverkusen ellen, mint amilyen az idegenbeli összecsapás volt.

Peter Stöger bízik a pontszerzésben Fotó: Koncz Márton - Origo

- jelentette ki az MTI érdeklődésére szerdai sajtótájékoztatóján az osztrák szakember, aki hozzátette, rendkívül nehéz négyesben szerepelt az együttese, amely ezért nem tudott pontot rabolni egyik riválisától sem.

Stöger kifejtette, senki nem tudja, milyen összeállításban lép pályára a német gárda annak fényében, hogy már biztosan a kvartett élén végez, de azt kiemelte, hogy jól ismeri a vendégek keretét, ezért tisztában van azzal, a legjobb és a második soruk is elképesztően erős.

"Az ellenfél játékfelfogásában viszont nem lesz változás, így hasonló találkozóra van kilátás, mint Leverkusenben volt" - zárta szavait a magyar bajnok trénere.

Miha Blazic szerint fontos lesz a jó védekezés Fotó: Koncz Márton - Origo

A játékosok részéről Miha Blazic arról beszélt, hogy a Bundesliga harmadik helyezettje az egyik legerősebb csapat, amely ellen játszott pályafutása során, megfogalmazása szerint Bajnokok Ligája-erősségű gárda.

"Csak akkor lesz esélyünk, ha sikerül csapatként védekezni. Persze fontos lesz az egyéni párharcok megnyerése is" - mondta a 28 éves szlovén védő.

Elszántan készültek a Bayer Leverkusen elleni meccsre a Fradi játékosai Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros főpróbája nem sikerült tökéletesen az újabb európai fellépése előtt: az OTP Bank Liga hétvégi rangadóján hazai pályán

1-1-es döntetlent játszott a harmadik Puskás Akadémiával, így éllovasként két pontra csökkent az előnye a Kisvárdával szemben. A Leverkusen viszont parádézott a Bundesligában, 7-1-re verte a sereghajtó Fürth csapatát,

így sorozatban harmadik diadalát aratta a pontvadászatban, és az előkelő harmadik helyről várja a folytatását.

A két csapat első, szeptemberi találkozóján

a Leverkusen 2-1-re diadalmaskodott, ám a magyarok nemcsak vezetést szereztek a meccs elején, hanem többnyire egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb riválisnak.

A Fradi visszavághat a németországi vereségért Forrás: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Gerardo Seoane, a Bayer Leverkusen vezetőedzője komolyan veszi az összecsapást, de nem szeretne fölösleges sérüléseket.

A svájci szakember ennek tükrében hét játékosnak is pihenőt adott:

el sem utazott Budapestre a csapat két meghatározó futballistája, a legutóbbi bajnokin a Fürth ellen négyszer eredményes cseh Patrik Schick, illetve a már a német válogatottban is pályára lépett szupertehetség, a 18 esztendős Florian Wirtz.

Gerardo Seoane, a Bayer Leverkusen vezetőedzője nem szeretné, ha a játékosai megsérülnének Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

de például a kapusunk, Lukas Hradecky minden meccsen játszott ebben a szezonban, neki is szüksége van a pihenőre" - nyilatkozta a tréner a Groupama Arénában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A szakember megjegyezte, természetesen szeretnének jó eredményt elérni, és ezt a találkozót is arra használni, hogy a csapat továbbra is fejlődjön, formálódjon.

Gerardo Seoane, a Bayer Leverkusen vezetőedzője (k) magyaráz a csapat edzésén a Groupama Arénában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Leverkusen játékosai közül a klubot már tíz éve szolgáló Karim Bellarabi vett részt a sajtótájékoztatón.

A 11-szeres német válogatott szélső elmondta, még négy mérkőzésük van hátra a téli szünetig, és az a céljuk, hogy ezeket a találkozót százszázalékosan hozzák le.

Karim Bellarabi, a Bayer Leverkusen játékosa győzni szeretne Budapesten is Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A csoport másik találkozóján a Celtic Glasgow a Real Betist fogadja, de ennek a meccsnek sem lesz tétje, mert a skótok biztos harmadikként a Konferencia-ligában, míg a spanyolok másodikként az El kieséses szakaszában folytatják.

A 21 órakor kezdődő Ferencváros-Bayer Leverkusen

mérkőzést az orosz Kirill Levnyikov vezeti.

Európa-liga, G csoport, 6. forduló:
FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen (német) 21.00
Celtic Glasgow (skót)-Real Betis (spanyol) 21.00

A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 5 4 1 - 14- 4 13 pont - nyolcaddöntős
2. Real Betis 5 3 1 1 10- 9 10 - továbbjutott
3. Celtic Glasgow 5 2 - 3 10-13 6 - Konferencia-liga
4. FERENCVÁROS 5 - - 5 4-12 0
A csoport első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Korábbi eredmények:
1. forduló:
Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)
Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)
2. forduló:
Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)
FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)
3. forduló:
Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)
4. forduló:
FERENCVÁROS-Celtic Glasgow 2-3 (1-2)
Bayer Leverkusen-Real Betis 4-0 (1-0)
5. forduló:
Real Betis-FERENCVÁROS 2-0 (1-0)
Bayer Leverkusen-Celtic Glasgow 3-2 (1-1)