Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságbam szereplő Arsenal a hírek szerint kész egy 40 millió eurós ajánlatot tenni a német RB Leipzig magyar válogatott középpályásáért, Szoboszlai Dominikért. A Bundesliga-csapat azonban nem szívesen válna meg az egyik legjobbjától.

A teamtalk.com spanyol lapinformációkra hivatkozva írt arról, hogy az Arsenal a magyar válogatott focistával szeretné megerősíteni a keretét. A lap szerint a szerződésében

60 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ám Londonban úgy tartják, hogy egy 40 millió eurós ajánlatra már rábólinthat a lipcsei együttes.

A lap úgy foglamaazott, hogy "a 21 éves Szoboszlai az európai futball egyik legígéretesebb játékmestere", aki 2018 óta szerepel a Red Bull "rendszerében." 2020-ban Salzburgból költözött Lipcsébe, amellyel a legdrágább magyar játékosa lett, miután 20 millió eurót fizettek érte. És bár a sérülése miatt Szoboszlai lipcsei debütálására az idei szezonig kellett várni, ám azóta nem vesztegette az idejét, és már letette a névjegyét a Bundesligában.

Szoboszlai Dominik nyáron az Arsenalhoz igazolhat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Az idei szezonban hét gólt és négy gólpasszt jegyzett,

ez a kiváló teljesítmény pedig ismét felkeltette az Arsenal érdeklődését.

(A 18-szoros magyar válogatott játékossal kapcsolatban az Arsenal már tavaly is szóba hozták.)

A spanyolok úgy tudják,

Szoboszlai szívesen kipróbálná magát a a Premier League-ben, ám az ajánlatra valószínűleg jövő nyárig várni kell.

A londoni sztárcsapatot azonban sürgeti az idő, mivel a Leipzig vezetőségét egyébként sem lesz egyszerű meggyőzni Szoboszlai eladásáról, ráadásul, ha tartja a jó formáját, akkor valószínűleg kevés lesz a 40 millió eurós ajánlat.