A kiesőjelölt otthonában nem tudott nyerni a Juventus

2021.12.11. 20:05

A Serie A 17. fordulójában az olasz bajnokság élmezőnyébe igyekvő Juventus a táblázat legalsó részében tanyázó Venezia vendége volt. Az első félidőben a spanyol Alvaro Morata góljával szerezte meg a vezetést a torinói csapat. A második félidőben Aram fantasztikus lövésével kiegyenlített a Venezia. A Juventus mindent megtett, hogy újabb gólt szerezzen, de az eredmény már nem változott.

A Juventus a legutóbb öt meccséből csak az Atalanta elleni találkozót veszítette el, de a bajnokságban és a Bajnokok-Ligájában sem játszik meggyőzően Massimilliano Allegri csapata. A Venezia a legutóbbi három meccsét elvesztette a bajnokságban.

A meccs első tíz percében nem alakult ki nagyobb helyzet egyik kap előtt sem. A Juventus több labdát szerzett a középpályán, de nem tudott veszélyes szituációkat kialakítani az ellenfél tizenhatosa körül. A 12. percben az argentin irányítót, Paulo Dybalát sérülés miatt le kellett cserélni. A Juventus csapatkapitánya helyett az ifjú brazil csatár, Kaio Jorge állt be. A Juventus így két csatárral (Morata, Jorge) állt fel a mérkőzés tovább részében. A 14. percben Cuadrado próbálkozott meg egy életerős lövéssel a tizenhatos vonaláról, de a torinóiak játékosának kísérlete egy hajszállal a jobb oldali kapufa mellé szállt. 

A Venezia irányítója, Mattia Aramu az első félidőben nem volt veszélyesForrás: AFP/Miguel Medina

A 23. percben a Venezia csatára, Henry próbálkozott meg egy lövéssel 22 méterről, ami pár méterrel Szczesny kapuja felé szállt. Az első félóra végén a Juventus egyre nehezebben tudta kihozni a labdát a saját térfeléről, és a Venezia a megszerzett labdák után legfőképpen beadásokkal próbált veszélyezetetni.A 31. percben megszerezte a vezetést a Juventus: a balhátvéd Pellegrini cselezgetett a szélen, majd a fiatal játékos erőből középre lőtte a labdát. Ezután a tizenhatoson belül a spanyol Alvaro Morata egy remek mozdulattal ért bele a labdába, ami a Venezia kapujának jobb alsó sarkában csapódott. A bíró némi videóbirózás után megadta a találatot.

A vendégek ünneplik a góltForrás: AFP/Miguel Medina

A Veneziát megfogta a bekapott gólt, de azért tudott veszélyes kontratámadásokat vezetni: a 37. percben Busio a tizenhatos sarkáról lőhetett, az egyik védőn irányt változtatott labda csak fél méterrel kerülte el a Juventus kapuját.

A 45. percben egy labdaszerzés után Locatelli remek labdával találta meg a baloldalon kilépő Cuadradót. A Juventus szélsője a rendezetlen Venezia védelemre vezette a labdát, és egészen a tizenhatosig futott, majd onnan éles szögből kapura lőtt.  A labda csak centikkel ment el a jobb kapufa mellett. Az első félidőben több találat nem született.

A második félidő 54. percében egy fantasztikus lövéssel kiegyenlített a hazai pályán játszó Venezia: a Juventus tizenhatosának sarkánál nagy harc folyt a labdáért, majd az olasz középpályás Aramu elé került, aki tizenhét méterről védhetetlenül kilőtte a Juventus kapujának jobb alsó sarkát. Szczesny nem tudott már védeni.

Mattia Aramu ünnepli a góljátForrás: AFP/Miguel Medina

A 64. percben Romero óriási védése is kellett, hogy Bernadeschi hét méterről leadott lövése után ne szerezze meg a vezetést a Juventust. A toriói gárda nagy erővel támadott a meccs utolsó félórájában, de a Venezia türelmesen játszva, és sokszor mélyen védekezve őrizte a számára értékes eredményt.Az eredmény később már nem változott, így a Juvents értékes pontokat hullajtott el a kiesőjelölt Venezia otthonában.

Serie A, 17. forduló

 

Ajánlataink