Társoldalunk:

Csodálatos gólokkal nyert az Inter, és vezeti az olasz bajnokságot

2021.12.12. 22:47

Az olasz bajnokság (Serie A) 17. fordulójában az Inter hazai pályán fogadta a kiesés elől menekülő Cagliari csapatát. Az első félidőben Lautaro Martinez remek fejese után vezetéshez jutott a milánói csapat, majd az utolsó percekben egy tizenegyest is kihagyott az argentin csatár. A második félidőben Barella brilliáns gólpassza után Alexis Sanches lőtt egy remekbe szabott kapásgólt, amivel már kettő volt az Inter előnye. A félidő közepén Calhanoglu bombagólja és Barella újabb csodálatos átadása után már négy góllal vezetett a hazai csapat. A Cagliari teljesen tehetetlen volt, és az Inter a győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban.

Az olasz bajnokságban második helyen álló Inter a Cagliari csapatát fogadta hazai pályán. A milánóiak a legutóbbi öt meccsükből csak a városi rivális Milan ellen vesztettek pontokat, a többi négy találkozójukat kivétel nélkül megnyerték. A kiesés elől menekülő Cagliari csak egyszer szenvedett vereséget (az Atalanta ellen) a legutóbbi öt bajnoki fordulóban, de mellette egyetlenegyszer sem tudott nyerni, csak döntetleneket játszott.A meccs 2. percében Barella lőtt húsz méterről, és az Inter középpályásának lövése egy fél méterrel kerülte el a Cagliari kapuját. Két perccel később újra a fiatal játékos próbálkozott a tizenhatos vonaláról, ezúttal a kap jobb felső sarkát vette célba, de ismét csak a kapu mellé szállt az Inter játékosának életerős lövése.

Nicolo Barella több lövést is elvállaltForrás: AFP/Miguel Medina

Az első negyedórában főlényben játszott a hazai pályán játszó Inter. A milánói csapat két hátvédje, Skriniar és Bastoni sokszor fellépett a középpályára, hogy a szárnyvédőkkel együtt létszámfölényes szituációkat alakítsanak ki, és ebből teremtsenek később helyzeteket. Barella és Brozovic többször mozgott az oldalvonalak mellé, hogy a Cagliari középpályásait elcsalogassa a középső területekről.A 11. percben a szlovák középhátvéd, Skriniar lőtt tizennyolc méterről, de a Cagliari kapusa, Cragno kiöklözte az Inter légiósának kísérletét.

Skriniar sokszor előretörtForrás: AFP/Miguel Medina

A 18. percben Brozovic remek labdával indította a jobbldalon üres területbe mozgó Dumfriest. A holland szélső egyből középre adott, ahol Lautaro Martinez egy bokamozdulattal otthagyta a labdát a támadással érkező Alexis Sanchesnek. A chile játékos lövésébe beleálltak a vendég védők, a kipattanó labdát Calhanoglu tizenhét méterről a kapu fölé bombázta. A Cagliari sokszor 5-3-2-ben védekezett labda nélkül, és semmilyen erőfeszítést nem tett, hogy megpróbáljon támadásokat vezetni az Inter kapuja felé. Igaz, az Inter közel nyolcvan százalékban birtokolta a labdát az első huszonöt perc után, így nem is sok lehetősége volt a szardíniai csapatnak, hogy gólt szerezzen.A 28. percben megszerezte a vezetést az Inter: Calhanoglu tökéletes szögletét az argentin csatár, Lautaro Martinez hatalmasat emelkedve, két védő között fejelte a Cagliari kapujába.

Lautaro Martinez fejesgólja tökéletes voltForrás: AFP/Miguel Medina

A félidő vége előtt öt perccel Barella passzolt Sanches-hez a tizenhatoson belül, de a chile támadó lövését hatalmas bravúrral védte Cragno. A 42. percben Sanches kiugratása után Dumfriest buktatta a Cagliari kapusa. A bíró tizenegyeset ítélt. Lautaro Martinez volt az ítéletvégrehajtó, de az argentin csatár jobb sarokra tartó lövését Cragno egy vetődéssel kivédte. Az első félidőben több találat nem született.

A második félidő elején egy csodálatos góllal már kettő volt az Inter előnye: Dumfries végzett el egy bedobást a szögletzászlónál, és a labda Barellához került. Az Inter középpályása dekázott kettőt a védője szorításában, majd hátrahúzta a labdát az ötös vonalán álló Alexis Sancheshez, aki tizenkét méterről kapásból a Cagliari kapujába lőtte a labdát.

Alexis Sanches indul ünnepelniForrás: AFP/Miguel Medina

Az Inter még mindig óriási fölényben játszott, és szinte állandó gólveszélyt jelentett a Cagliari kapujára. A 66. percben Calhanoglu két lövőcsel után tizennyolc méterről óriási gólt zúdított a Cagliari kapujának bal felső sarkába. Cragnónak esélye sem volt hárítani a török középpályás lövését. A török középpályás kiválóan játszik idén, hiszen a 6 gólja mellé már 5 gólpasszt is kiosztott a bajnokságban.

Nicolo Barella fantasztikusan játszottForrás: AFP/Miguel Medina

A 68. percben Barella sokadik pazar átadása után már néggyel vezetett az Inter: a fiatal olasz válogatott játékos a középpályáról ívelt a tizenhatoson belülre mozgó Martinezhez, aki egy átvétel után egy laza bokamozdulattal elgurította a kimozduló kapus mellett a labdát. Az argentin csatár a tizedik gólját szerezte a bajnokságban.A Cagliari teljesen tehetetlen volt az Interrel szemben, akinek a meccs utolsó öt percében már tizenöt kaput eltaláló lövése volt. A szárd csapatnak pedig mindössze kettő.

Az utolsó percekben a Cagliari megpróbált támadásokat vezetni, de újabb gól már nem született a meccsen. Az Inter a győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban, egy ponttal vezetnek a második helyezett AC Milan mögött.

Serie A, 17. forduló