Társoldalunk:

Elsírta magát, majd alsónadrágban ünnepelte a bajnoki győzelmet az MLS-csapat edzője - videó

2021.12.12. 09:57

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) döntőjét története során először nyerte meg a New York City FC, miután a szombati fináléban büntetőkkel legyőzte a Portland Timbers csapatát. A bajnokcsapat edzője, Ronny Delia rendhagyó módon ünnepelte meg a történelmi sikert.

A döntőben a New York-iak szereztek vezetést a 41. percben Taty Castellos révén, de a Timbers a 94. percben kiegyenlített. Az utolsó pillanatokban bekapott gól nem törte meg a New York Cityt, amely több gólhelyzetet is kialakított a ráadásban, de mivel újabb találat nem született, tizenegyespárbajbaj dőlt el a bajnoki cím sorsa a telt házas mérkőzésen.

Ebben a NYC kapusa, Sean Johnson az első két portlandi kísérletet hárította, és mivel a későbbi bajnoktól csak Alfredo Morales rontott, így Alexander Callens sikeres tizenegyese a New York győzelmét jelentette.

A New York City játékosai a történelmi sikert ünneplikForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Steph Chambers

Ez volt az MLS 26. szezonja, és az ötödik alkalom, hogy tizenegyesekkel dőlt el a bajnoki cím sorsa. A New York először játszott döntőt, a Timbers harmadszor, de nyernie eddig csak 2015-ben sikerült.

Az együttes vezetőedzője, Ronny Delia a lefújás után könnyekben tört ki, hiszen csapata történelmi sikert ért el.

A győztes csapat trénere aztán szó szerint levetkőzte a gátlásait, ledobta a ruhát és alsónadrágban ünnepelt a szurkolók előtt. A norvég szakember néhány fekvőtámaszt is bemutatott, majd magasba emelte a bajnoki trófeát.

 

Eredmény, MLS, döntő:
New York City FC-Portland Timbers 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 5-4
gól: Castellanos (41.), illetve Mora (90+4.)