Óriási botrány, elképesztő hibát követtek el a BL-nyolcaddöntők sorsolásán, újra kisorsolják a csapatokat

Horizontal
In this handout picture released by the UEFA, Russian former international forward Andrey Arshavin holds the name of Manchester United during the Champions League round of 16 draw at the UEFA headquarters in Nyon, on December 13, 2021. - The first legs are scheduled for 15/16/22/23 February, with the second legs on 8/9/15/16 March. (Photo by Richard JUILLIART / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UEFA / Richard Juilliart" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői sorsolásán egy kínos baki borzolta a kedélyeket, ami után egy súlyos hibát is elkövettek a csapatok párosításainak kihúzásakor. Az UEFA úgy döntött, hogy megismétlik a sorsolást 15 órakkor.

Botrányos pillanatokat élt át az UEFA helyettes főtitkára, Giorgio Marchetti, amikor a második párosítás sorsolásakor az eseményen közreműködő Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarreal mellé, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben - derült ki az M4 oldaláról. Az angolok nyerték az F-csoportot, a spanyol gárda végzett a második helyen.

Arsavin nem is tudott róla, hogy hibázott Forrás: AFP/Richard Juilliart

A nyolcaddöntő sorsolásakor (azonos nemzetbeliek és a csoportból érkező együttesek nem kerülhetnek össze),

a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédő Villareal mellé.

A spanyol csapat végül a Manchester Cityt kapta a csoportelsők közül. A kapitális hiba úgy jött létre, hogy a Villarreal a nyolcból hat lehetséges ellenfelet kaphatott az első kalapból, (a Real Madridot már korábban kihúzták, a Manchester Uniteddel pedig egy csoportban került), de hét golyó közül sorsoltak, tévesen a Manchester United is bekerült a lehetséges ellenfelek közé. A hibát itt tekinthetik meg.

Az igazán súlyos hiba csak ezután következett: a harmadik párosításnál az Atlético Madrid neve került elő a második kalapból.

Ekkor Giorgio Marchetti azt mondta, nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban kisorsoltak és az MU nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé.

Ezt követően a spanyolok a Bayern Münchent kapták.

Az UEFA tájékoztatása szerint a sorsolást 15 órakkor megismétlik.