Társoldalunk:

Fegyelmi vétség miatt megfosztották az Arsenal csatárát a csapatkapitányi karszalagtól

2021.12.14. 14:23

Az angol labdarúgó-bajnokságban hatodik helyen álló Arsenal fegyelmi vétség miatt megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól Pierre Emerick-Aubameyangot, aki a West Ham United ellen szerdán sorra kerülő mérkőzésre készülő keretnek sem lesz a tagja.

Az észak-londoni klub kedden számolt be a döntésről és a gaboni válogatott csatár mellőzéséről, hangsúlyozva: az egyesület minden játékosától, különös tekintettel a kapitánytól elvárja, hogy a közösen meghatározott szabályoknak megfelelően dolgozzon.Mikel Arteta vezetőedző már a hétvégén sem adott lehetőséget Aubameyangnak a Southampton ellen 3-0-ra megnyert bajnokin, de a spanyol tréner nem részletezte, hogy milyen fegyelmi vétséget követett el a támadó, ami miatt kikerült a keretből.

Aubameyang rosszul viselkedettForrás: AFP/Glyn Kirk

A The Athletic című lap úgy tudja, a gaboni futballista késve ért vissza a csapathoz egy külföldi utazásról. Aubameyang - aki tavaly hosszabbított három évre az Arsenallal - a mostani szezonban árnyéka korábbi önmagának, csupán négy gólt szerzett a PL-ben, a legutóbbit még októberben, az Aston Villa ellen.

A gaboni csatárnak már tavaly is voltak fegyelmi problémái, akkor Arteta az észak-londoni rivális Tottenham Hotspur ellen 2-1-re megnyert derbire sem nevezte a keretbe.