A koronavírus miatt újabb mérkőzések maradnak el a Premier League-ben

fbl Horizontal
A Norwich és a Manchester United sem lép pályára a hétvégén
Vágólapra másolva!
Egy héten belül a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának már harmadik mérkőzését halasztották el, és több bajnoki meccs is elmarad a koronavírus miatt a Premier League-ben.

A brit média arról számolt be, hogy koronavírusos esetek miatt elmarad a csütörtökön 20.30-ra kiírt Leicester City-Tottenham Hotspur összecsapás a Premier League-ben. A londoni klubnál a múlt héten tömeges fertőzést tapasztaltak, ezért a csapat már csütörtökön a Rennes elleni Konferencia-liga-mérkőzésen sem lépett pályára, majd elhalasztották a hétvégére kiírt, Brighton elleni bajnokijukat is.

Később kiderült, hogy ezúttal a Leicester City is érintett: a Rókáknál korábban kilenc pozitív esetet regisztráltak, emiatt a hét első felében kérvényezték a találkozó elhalasztását. A fentieken kívül a Brentford-Manchester United és a Burnley-Watford összecsapás is áldozatául esett a pandémiának.

Csütörtök délután derült ki, hogy az eredetileg szombat délutánra kiírt Manchester United-Brighton találkozót sem tudják megrendezni.

A Norwich és a Manchester United sem lép pályára a hétvégén Forrás: AFP/Daniel Leal

Később a liga bejelentette: a Brentfordnál, Watfordnál, Norwich Citynél és Leicester Citynél azonosított fertőzöttek miatt további négy találkozó marad el a hétvégén,

így nem most rendezik a Southampton-Brentford, a Watford-Crystal Palace, a West Ham United-Norwich City és az Everton-Leicester City összecsapást sem.

Az újabb halasztásokkal már kilenc angol bajnokit érint az idényben a világjárvány.