Vágólapra másolva!
A belga Sporza sportportálnak nyilatkozó játékosügynök szerint a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Georges Leekens rendhagyó módját választotta pénzügyi adósságának törlesztéséhez.

2011 augusztusában az akkor Georges Leekens által irányított belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést játszott Celjében, Szlovénia vendégeként.

A találkozó 85. percében újoncot avatott a kapitány: pályára küldte a Lokeren balhátvédjét, Derrick Tshimangát. A mérkőzés nem sokkal később gól nélkül véget ért – a zairei születésű játékos pedig azóta a közelébe sem került az ország nemzeti csapatának.

Minden labdarúgó-válogatott történetében akad jó pár hasonló epizódszereplő, ám Tshimanga válogatottbeli bemutatkozásából a Sporzának nyilatkozó játékosügynök,

Dejan Veljkovics szerint nem csak a játékos profitált: fél évvel később egy hosszú ideje húzódó pénzügyi vitát is lezárt a hátvéd szerepeltetése

- írja az nso.hu.

Georges Leekens súlyos pénzügyi csalást követhetett el Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügynök állításai szerint a Tshimanga csapatát, a Lokerent 2007 és 2009 között irányító

Georges Leekens 200 ezer eurós kölcsönt kapott feketén a klub akkori elnökétől, Roger Lambrechttől, amit az edző nem kívánt a „hagyományos" módon visszaadni.

Veljkovics szerint Leekens, amikor belga kapitány lett, úgy kívánta visszaadni tartozását, hogy

pályára küldött egy korábbi kétszeres U21-es válogatott Lokeren-játékost, akinek a játékjogát ezután a klub nagyobb nyereséggel tudta értékesíteni. Így léphetett pályára Szlovénia ellen Tshimanga, akit fél évvel a meccs után 2.5 millió euróért adtak el a Genknek

– úgy, hogy piaci értéke egy évvel korábban még csak 1.5 millió euró volt a Transfermarkt adatai alapján.

A belga hírportál megkereste a magyar válogatottat 2018-ban négy mérkőzésen irányító Georges Leekenst, de a már nyugdíjba vonult tréner nem kívánt nyilatkozni az ügyről.