Vágólapra másolva!
Dán sajtóhírek szerint egészségügyi okok miatt felbontja Christian Eriksen szerződését az olasz bajnoki címvédő Inter.

Christian Eriksen szíve június 12-én állt le a Dánia-Finnország európa-bajnoki mérkőzés első félidejében. A középpályást azóta megműtötték, defibrillátort kapott, és már kész visszatérni a pályára, ám bizonyos szabályok miatt Olaszországban nem játszhat tovább. Így a futballista ügynöke Martin Schoots csütörtök este tárgyalt az Interrel a játékos jövőjéről. A dán bt.dk beszámolója szerint a felek megállapodtak, hogy felbontják Eriksen szerződést, hol máshol folytathassa pályafutását.

Az Inter a lehető legjobban jön ki a helyzetből, mivel a szerződés felbontásával jelentősen csökkenti a bérkiadásokat, ráadásul mindez egyetlen fillérébe sem fog kerülni a klubnak.

Az Inter elengedi Christian Eriksent Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

A szerződést „egészségügyi okok" miatt mondják fel, mert Olaszországban nem teszik lehetővé a szabályok, hogy beépített defibrillátorral nem lehessen játszani.

Eriksen szerződése az olasz bajnoki címvédővel 2024 nyaráig érvényes, és a dán játékos a Serie A második legjobban fizetett játékosa, amiről a Football Italia számolt be néhány héttel ezelőtt. A lap információi szerint Eriksen évi 7,5 millió eurót keres az Internél.