Társoldalunk:

Szalai Attila olasz sztárcsapathoz igazolhat - Marco Rossi is megszólalt

2021.12.19. 12:46

A 23-szoros magyar válogatott hátvédet, Szalai Attilát ezúttal az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napolival hozták szóba, a lehetséges transzferről pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is nyilatkozott.

Szalai Attila esetleges januári átigazolása már hetek óta lázban tartja a hazai és a nemzetközi sajtót egyaránt. A válogatott középhátvédjét korábban szóba hozták a Leicesterrel, az Atletico Madriddal, azonban úgy tűnt, hogy végül a BL-címvédő Chelsea lesz a befutó a 23 éves Fenerbahce-játékos szerződtetésében. A játékos török csapata a pletykákat követően reagált Szalai átigazolási ügyére, mondván hogy ők senkivel nem álltak tárgyalásban a magyar játékossal kapcsolatban.

A Chelsea után most egy másik kék színű klub, az olasz elsőosztályban szereplő Napoli csapatát hozták szóba Szalaival - írja Csakfoci a calcionapoli24.it-re hivatkozva. Az olasz bajnokság negyedik helyén álló klub a napokban bejelentette, hogy Kostas Manolas az Olympiakoszhoz igazol, így a nápolyiak szeretnék betölteni a görög középhátvéd által hagyott űrt. A csapat szenegáli sztárja Kalidou Koulibaly, sérülés miatt szintén hiányzik a védelem közepéről, így egyre nagyobb teher hárul a Juan Jesus-Rrahmani kettősre.

Szalai Attila iránt a Napoli is érdeklődikForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Abdulhamid Hosbas

A portál úgy tudja, hogy az olasz klubnál Szalai Attila neve merült fel, mint lehetséges erősítés.

A középső védő a legutóbbi Európa-bajnokságon tette le a névjegyét a magyar válogatottban. A fizikálisan erős, 192 centiméter magas, ballábas Szalai már rendelkezik némi nemzetközi tapasztalattal, ezért a Napoli gondolkodik a transzferen" – fogalmaz Szalairól a lap. Az üzletet segítheti a két gárda jó kapcsolata, hiszen Elif Elmas pár éve szintén a Fenertől igazolt Nápolyba.

A lehetséges klubváltásról Marco Rossi, a magyar válogatott olasz származású szövetségi kapitánya is elmondta véleményét a Calcio Napoli 24 Live című műsorban.

Marco Rossi örülne, ha Szalai Attila Nápolyba tenné át a székhelyétForrás: AFP/Attila Kisbenedek

"2019-ben hívtam meg Szalait a válogatottba, amiért sokat kritizáltak, de a tények végül engem igazoltak – kezdte Rossi. – Szerintem igazi topcsapatokban is megállná a helyét akár Angliában, Spanyolországban vagy Olaszországban, hiszen nagyszerű technikai adottságokkal rendelkezik, és azzal csak fejlődhet, ha töröknél magasabban jegyzett ligába igazol. Attilával még nem beszéltem konkrétan semmiről, de tudom, hogy sok ajánlatot kap. És ha a Napolihoz megy? Nagyon örülnék neki, mert egy nemzetközi szintű klubról beszélünk" – zárta az 57 éves olasz szakember.