Városi rangadón szerezheti meg első győzelmét a La Liga utolsó nyeretlen csapata

Levante José Luis Morales La Liga
Jose Luis Morales of Levante UD after La liga match between Levante UD and Granada CF at Ciutat de Valencia Stadium on November 1, 2021. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto) (Photo by Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának záró mérkőzését a két valenciai csapat, a Levante és a Valencia CF játssza egymással hétfő este.

A hazaiak az öt nagy európai topliga 98 csapatából egyedüliként nem tudtak még mérközést nyerni a 2021-22-es szezonban. Nyolc döntetlenjük mellett kilenc alkalommal szenvedtek vereséget.

José Luis Moraleséknek eddig semmi sem jön össze a szezonban Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A Derbi Valenciano a legkisebb városi rangadónak számít a La Ligában. A két együttes csupán 36 alkalommal mérkőzött meg eddig egymással. Összehasonlításképp a két madridi sztárcsapat, a Real és az Atlético közös története már 228 hivatalos összecsapásnál jár.

A Levante-Valencia párharcban 2019 decembere után lehetnek ismét szurkolók a lelátón, akkor egy látványos meccsen 4-2-re a tabella utolsó helyén álló ellenfelénél jóval nagyobb múltú Valencia győzött. Legutóbb márciusban viszont pont a Levante hagyta el győztesen a pályát, Roger Martí lőtte az egyetlen gólt.

A két klub egymás elleni találkozóin átlagosan közel három gól (2,91 gól/meccs) születik, szóval ezúttal is egy jó kis meccsre van kilátás hétfő este 21:00-tól.

La Liga, 18. forduló:
Levante-Valencia 21.00
vasárnap játszották:
Real Madrid-Cádiz 0-0
Getafe-Osasuna 1-0 (0-0)
Athletic Bilbao-Betis 3-2 (1-1)
Granada-Mallorca 4-1 (1-1)
szombaton játszották:
Sevilla-Atlético Madrid 2-1 (1-1)
FC Barcelona-Elche 3-2 (2-0)
Real Sociedad-Villarreal 1-3 (1-1)
Rayo Vallecano-Alavés 2-0 (2-0)
pénteken játszották:
Celta Vigo-Espanyol 3-1 (1-0)