Vágólapra másolva!
A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy az orosz Sztanyiszlav Csercseszov lesz a labdarúgócsapat új vezetőedzője.

– írja a Ferencváros hivatalos oldala, amely be is mutatja a játékosként kapusként szereplő Csercseszov pályafutását.

Sztanyiszlav Szalamonovics Csercseszov 1963. szeptember 2-án született az egykori Szovjetunió területén, Észak-Oszétiában. Szerepelt a Szpartak Ordzhonikidze (jelenleg Vlagyikavkaz), a Szpartak Moszkva, a Lokomotív Moszkva, majd Németországban a Dynamo Dresden csapatainál, de az osztrák Tirol Innsbruckban is védett. A szovjet, majd orosz válogatottban 49 alkalommal lépett pályára.

Sztanyiszlav Csercseszov lett a Fradi edzője Forrás: fradi.hu

Az egykori kiváló kapus korábban az osztrák FC Kufstein és Wacker Insbruck, majd a Szpartak Moszkva, a Zsemcsuzsina Szocsi, a Tyerek Groznij, az Amkar Perm, a Dinamo Moszkva és a lengyel Legia Warszawa vezetőedzőjeként tevékenykedett. Utóbbival bajnokságot és Lengyel Kupát is nyert. A Dinamónál és a Legiánál magyar labdarúgókkal is dolgozott, Moszkvában Dzsudzsák Balázs, Varsóban Nikolics Nemanja volt a játékosa.

A Legia után a 2016-os Európa-bajnokságon leszerepelt orosz válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki. A 2018-as világbajnokságon csapata a nyolcaddöntőben büntetőkkel ejtette ki Spanyolországot. A 2021-es Európa-bajnokságon a Belgiummal, Dániával, Finnországgal felálló B-csoportból nem jutott tovább válogatottjával, majd távozott az orosz válogatott kispadjáról, így csapat nélkül volt, míg el nem fogadta a Ferencváros ajánlatát.

Az a hivatalos közleményből nem derült ki, meddig szól az orosz mester szerződése.

A Ferencváros múlt héten, a DVSC elleni vereség után közölte, hogy Peter Stöger vezetőedző távozik a posztjáról, Máté Csaba vezetésével szombaton 1-0-ra nyert a Fradi a Honvéd ellen, így az új évet a tabella éléről kezdi majd a címvédő.