Szinte egyáltalán nem lehetnek nézők a skót bajnokság ünnepi fordulóinak mérkőzésein

Horizontal
Celtic's Scottish midfielder Michael Johnston reacts to a missed chance during the UEFA Europa League group G football match between Celtic and Real Betis at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on December 9, 2021. - Celtic won the game 3-2. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Szigorú korlátozások mellett, a szabadtéri sporteseményeken legfeljebb 500 nézővel rendezhetők meg a skóciai mérkőzések az ünnepi szezonban.

A korlátozásokra a koronavírus Omikron-variánsának gyors terjedése miatt van szükség. A szabályozás értelmében a futball- és rögbimeccseken, de a lóversenyen is legfeljebb 500 néző lehet a stadionokban, illetve a versenypályán, és nekik is legalább egyméteres távolságot kell tartaniuk. A fedettpályás eseményeken, például a kosárlabda-bajnokság meccsein pedig legfeljebb 200-an ülhetnek a lelátókon.

A szabály december 26-tól három héten át érvényes, és a nézőszám korlátozása mellett a klubokra is feladatot ró: kötelesek naponta tesztelni minden játékost és dolgozót.

A szurkolók számára a legnagyobb érvágást kétség kívül a január 2-3-i forduló jelenti: előbbi napon rendezik az Old Firm következő csatáját, mégpedig Celtic-Rangers párosításban, ugyanezen a napon lesz városi derby Dundee-ben (az FC és a United között), másnap pedig Hibernian-Hearts edinburgh-i derbit rendeznek.

Január 4-től pedig két hétre leáll a skót profi futball, míg a rögbimeccsek és lóversenyek a korlátozások mellett folytatódnak, ahogy a zárt térben, legfeljebb 200 néző előtt sorra kerülő kosárlabda- és jégkorongmeccsek is.