Társoldalunk:

A Chelsea edzője szerint újra be kéne vezetni az öt csere lehetőségét a Premier League meccsein

2021.12.26. 12:44

Az angol bajnokságban szereplő Chelsea német edzője, Thomas Tuchel szerint fontos lenne, hogy a csapatok ötöt tudjanak cserélni a bajnoki meccseken.

Az angol Chelsea csapatának vezetőedzője, a német Thomas Tuchel szerint meg kéne engedni a csapatoknak, hogy ötöt tudjanak cserélni a bajnoki meccseken - derült ki a SkySports oldaláról.

A Premier League-ben utoljára a koronavírus-járvány tetőzése idején, még a 2020-as évben engedélyezték az öt cserelehetőséget a csapatoknak. Később azonban ismét csak háromra csökkentették a cserék számát egy bajnoki találkozón. 

Tuchel szerint növelni kéne a cserék számátForrás: AFP/Glyn Kirk

Ahogy az esetszámok növekedni kezdtek Angliában, úgy egyre többen gondolták úgy, hogy a játékosoknak is némi könnyítésre lenne szükségük a feszes bajnoki menetrend miatt. Nálunk ugyanolyan a helyzet, mint bárki másnál. Mi nem csak edzők és játékosok vagyunk, hanem ugyanúgy családapák és családtagok, és félelmeink és kételyeink vannak a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban - mondta el Thomas Tuchel, aki elégedetlen volt azzal is, hogy a legutóbbi bajnoki meccsüket a Wolverhampton ellen le kellett játszaniuk, holott több koronavírusos eset volt a londoni csapatban. Nagyon örülnénk neki, ha visszahoznák az öt csere lehetőségét a csapatok számára, mert ez védené a játékosokat, és megkönnyítené a bajnoki menetrendből adodó terhelést is ebben a nehéz időszakban - nyilatkozta Tuchel. 

A Chelsea edzője mellett Ralf Rangnick, a Manchester United edzője, Jürgen Klopp, a Liverpool mestere, és Pep Guardiola, a Manchester City edzője is támogatná az öt csere lehetőségét.