Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban szereplő Chelsea német edzője, Thomas Tuchel szerint fontos lenne, hogy a csapatok ötöt tudjanak cserélni a bajnoki meccseken.

Az angol Chelsea csapatának vezetőedzője, a német Thomas Tuchel szerint meg kéne engedni a csapatoknak, hogy ötöt tudjanak cserélni a bajnoki meccseken - derült ki a SkySports oldaláról.

A Premier League-ben utoljára a koronavírus-járvány tetőzése idején, még a 2020-as évben engedélyezték az öt cserelehetőséget a csapatoknak. Később azonban ismét csak háromra csökkentették a cserék számát egy bajnoki találkozón.

Tuchel szerint növelni kéne a cserék számát Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ahogy az esetszámok növekedni kezdtek Angliában, úgy egyre többen gondolták úgy, hogy a játékosoknak is némi könnyítésre lenne szükségük a feszes bajnoki menetrend miatt.

- mondta el Thomas Tuchel, aki elégedetlen volt azzal is, hogy a legutóbbi bajnoki meccsüket a Wolverhampton ellen le kellett játszaniuk, holott több koronavírusos eset volt a londoni csapatban.

- nyilatkozta Tuchel.

A Chelsea edzője mellett Ralf Rangnick, a Manchester United edzője, Jürgen Klopp, a Liverpool mestere, és Pep Guardiola, a Manchester City edzője is támogatná az öt csere lehetőségét.