Társoldalunk:

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya már a világbajnokság megnyerésére gondol

2021.12.27. 17:40

Roberto Mancini, az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya biztos abban, hogy csapatával ott lesz a jövő évi, katari világbajnokságon, noha nehéz pótselejtezős csoportba kerültek.

"Ott leszünk, mert erősek vagyunk és mi voltunk az Eb legjobb együttese" - mondta a szakember hétfőn a Gazzetta dello Sportnak.

"Sokszor emlékeztetem magam arra, hogy milyen esélyt szalasztottunk el. Elég lett volna, ha megnyerjük a Svájc elleni első meccset, amelyet uraltunk" - fogalmazott az 57 éves mester.

Az a találkozó 0-0-s döntetlennel zárult, s mivel az olaszok a selejtező utolsó fordulójában is csupán gól nélküli döntetlent játszottak Észak-Írországban, Svájc pedig 4-0-ra megverte Bulgáriát, a svájciak végeztek az automatikus továbbjutást érő első helyen.

Roberto Mancini szerint az olaszok biztosan ott lesznek a vb-nForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Claudio Pasquazi

Az olaszokra - aki az év során a magyarok csoportellenfelei lesznek a Nemzetek Ligájában - márciusban így pótselejtező vár. Előbb az északmacedónokkal játszanak március 24-én, majd ha nyernek, a portugál-török párharc továbbjutója ellen lépnek pályára a vb-részvételért, idegenben.

Amennyiben nem sikerül kiharcolni a kijutást, a négyszeres világbajnok olaszok egymás után másodszor hiányoznak majd a vb-ről, miután 2018-ban, Oroszországban sem voltak ott. Arra a kérdésre, hogy ebben az esetben mi történne az állásával, Mancini a következőt válaszolta:
Erre nem gondolok. Inkább arra gondolok, hogy megnyerjük a világbajnokságot."

A vb-t 2022. november 21. és december 18. között rendezik Katarban.