Társoldalunk:

Eriksen szívleállása után óriási hiba volt folytatni a finnek elleni Eb-meccset a dán csapatkapitány szerint

2021.12.28. 09:54

Az Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország meccsen a dánok középpályását, Christian Eriksent újra kellett élesztenie a csapattársának, Simon Kjærnak. A dán válogatott csapatkapitánya szerint nagy hiba volt, hogy folytatniuk kellett a meccset, de egyetlen ember sem tudta abban a pillanatban, hogy mi lett volna a helyes döntés.

Simon Kjaer, a dán válogatott csapatkapitánya szerint nagy hiba volt, hogy Eriksen eszméletvesztése után folytatták a Finnország elleni meccset az Európa-bajnokságon - derült ki a dán BT oldaláról.

Nem lett volna szabad folytatnunk a találkozót. Be kellett volna ülnünk a buszba, és haza kellett volna mennünk. Sajnos egyetlen ember sem volt az öltőzőben, aki tudta volna, hogy mit kellett volna tennünk - mondta el a Milan játékosa a Nemzeti csapat a színfalak mögött című dokumentumfilmben, amely a dán válogatott meneteléséről szólt az Európa-bajnokságon. 

Simon Kjaer a legnehezebb pillanatban segített EriksenenForrás: AFP/Wolfgang Rattay


Állítólag az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyomására csak két döntés előtt állt a dán válogatott. Nagyon rossz a lelkiismeretünk, hogy folytattuk azt a meccset - mondta el Kjaer. A dán focisták nagyon dühösek voltak, hogy ilyen választási lehetőségek elé állították őket. Nem értették, hogy miért kellett sokkos állapotban nekik dönteniük arról, hogy folytatják-e a meccset. Az UEFA koronavírus-fertőzés esetén 48 órával elhalasztja a meccset, de egy szívleállás esetén nem. Ez nem volt a legemberségesebb döntés - mondta el Kasper Hjulmand, a válogatott edzője.