Társoldalunk:

Tilos lesz a tetoválás a kínai focisták számára

2021.12.30. 09:35

A kínai vezetés megtiltotta a helyi labdarúgóknak, hogy a jövőben tetoválásokkal díszítsék a testüket. Akinek már van, az pedig jobban teszi, ha edzésen és mérkőzéseken eltakarja.

Az ázsiai országot irányító Kínai Kommunista Párt véleménye szerint a futballistáknak példát kell mutatniuk a társadalom számára, amihez hozzátartozik, hogy nem lehetnek tetoválásaik sem. A felnőtt és az U23-as válogatott átékosok számára mostantól tilos a tetoválás, és senkivel nem kivételeznek a hatóságok: a legismertebb, legnépszerűbb focistákra is vonatkozik a tiltás, így például a válogatott sztárjára, Zsang Lin-pengre is, aki klubjában, a Guangzsu FC-ben már letakart testrészekkel lépett pályára, írja a Reuters brit hírügynökség. 

Zsang Lin-peng a jövőben vagy eltávolítja a tetkóit, vagy kénytelen lesz hosszú ujjú mezben játszaniForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency/Pan Yulong

A hatóságok szerint a legjobb megoldás az lenne, ha az érintett játékosok eltávolíttatnák testükről a rajzokat.

A kínai vezetés már korábban is jelét adta, hogy nem tűri a sportpályákon a különcködést, nemrégiben egy női mérkőzést fújtak le idő előtt, mert több játékosnak is festett volt a haja.