Az MTK-ba igazolt a külföldről hazatérő válogatott csatár

Futács Márkó
Debrecen, 2019. április 23. A gólszerző székesfehérvári Futács Márkó (b) és csapattársa, Kovács István a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC - MOL Vidi FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. április 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az NB I, 11., azaz utolsó előtti helyén álló MTK Budapest szerződtette a háromszoros magyar válogatott csatárt, Futács Márkót.

Mint arról a fővárosi klub honlapja beszámol, Futács a szlovén bajnokság 3. helyén álló Olimpija Ljubljanától igazol a Hungária körútra. A támadó kevesebb mint három hónapig volt a szlovén klub játékosa, ahová idén október közepén írt alá.

A támadó idehaza korábban a DVTK-ban, a MOL Fehérvárban és a ZTE-ben is szerepelt, a 95 Magyarországon lejátszott tétmérkőzésén 33 gólig és 12 gólpasszig jutott. A 2016/17-es idényben horvát gólkirály lett 18 találattal a Hajduk Split színeiben, de légiósként megfordult többek között az angol Leicester, a Portsmouth, valamint a német Werder Bremen és Ingolstadt csapatainál is.

A 196 cm magas csatár háromszor lépett pályára a magyar válogatottbaf (gólt még nem szerzett), korábban pedig tagja volt a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett csapatnak is.