Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a hagyományos évértékelő beszédében elmondta, hogy a december közepén menesztett Peter Stögertől legalább olyan nehéz volt megválnia, mint annak idején Prukner Lászlótól, de a Fradi öltözőjében nem respektálják az ilyen úriembereket. Az FTC elnöke emellett beszélt nyáron távozó Szergej Rebrovról és a Fradiváros-projekt megvalósulásáról.

Peter Stögert július elején nevezték ki a Fradi edzőjének, de az osztrák szakember csak 31 meccset élt meg a csapat kispadján.

"Az én hibám. Nagyon szerettem volna Nyugat-Európához tartozni. Azt szerettem volna, hogy olyan szakember jöjjön hozzánk, aki egy nyugat-európai vezető klubot már irányított. Aki a Bundesligában már megállta a helyét. Leültünk, és egy fantasztikus intellektussal találkoztam. Mindent tud a labdarúgásról, nagyszerű szakember, okos ember – de nem a keretünkhöz való.

- mondta Kubatov Gábor, aki kitért a szurkolók által rendkívül kedvelt Szergej Rebrov távozására is.

Peter Stögerrel az El-csoportkörbe jutott a Fradi Fotó: Koncz Márton - Origo

"Mi komoly emberek vagyunk. Ha valaki el akar menni tőlünk, nem fogunk könyörögni, mert az hogy nézne ki.

Ezt a klubot sosem fogom hagyni zsarolni. Mert az egyik, ha elkezdi, akkor jön a következő és a következő kérés és utána nem vagyunk itt senkik. Bármennyire fáj a szívem. Úgyhogy edzőt váltottunk"

Sokan azt mondják, a Fradinak nincs ellenfele az NB I-ben, de Kubatov Gábor szerint ez koránt sincs így.

Én csak a prágai meccsre emlékszem. Ha létezik kínlódás, ott felkoptatta a háló a hátunkat, de mégis továbbjutottunk. Jegyzem meg, Peter Stögerrel."

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke Fotó: Koncz Márton - Origo

„Nekünk az a célunk, hogy felfejlődjünk Európában, hogy erősebbek legyünk a Dinamo Zagrebnél, hogy erősebbek legyünk a lengyel bajnokcsapatnál, erősebbek legyünk a Slavia Prahánál, a Partizan Beogradnál. Ezek a céljaink, erősebb csapatnak lenni" - tette hozzá Kubatov Gábor, aki elárulta, hogy hosszú távon az Európa-liga-győzelem a Fradi célja.

A Fradi elnöke a Fradiváros-projektről azt mondta, hogy reményei szerint 2026 decemberére valósággá válik majd.

Hangsúlyozta, hogy az előkészítő munkálatok megtörténtek, másfél év volt, mire a szükséges bontásokat engedélyeztették, újabb egy év, mire megtörténtek a tényleges bontások.

„Mostanra megcsináltunk egy koncepcióvázlatot, tudjuk, hogy kellene, hogy kinézzen. Most kezdődik a tervezői közbeszerzés, úgy kell számolni, hogy 2023 tavaszán lehet megindítani az építkezést" - árulta el Kubatov Gábor.