Vágólapra másolva!
Lapinformációk szerint Újév napján találkozott egymással a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus elnöke, hogy ismét megpróbálják tető alá hozni az Európai Szuperliga nevű csúcsbajnokságot.

A Financial Times gazdasági lap információ szerint, Florentino Pérez, Joan Laporta és Andrea Agnelli máris megkezdte az egyeztetéseket, hogy a 2021-es kudarc után mégis megpróbálják beindítani a Szuperligát. A 20 csapatosra tervezett ligába első körben a Real, a Barca és a Juventus mellett olyan sztárcsapatok szálltak be, mint az Atletico Madrid, a Liverpool, a Chelsea, a Manchester United, a Manchester City, az Arsenal, a Tottenham, valamint az AC Milan és az Internazionale.

A terv azonban nem csak a szurkolók nemtetszését váltotta ki, az UEFA és a FIFA is azonnal támadásba lendült, saját sorozataiból (klub és válogatott szinten egyaránt) való kizárással fenyegetve mindenkit, aki részt vesz az új sorozatban. Így aztán két napon belül mindenki ki is hátrált, kivéve a Real, Barca, Juve triót, akik most új lendületet próbálnak adni a projektnek. Ezúttal azonban ügyelnének arra, hogy a Szuperliga ne ütközzön az UEFA érdekeivel.