Társoldalunk:

A Bundesliga-játékosok szerint a Bayern München sztárfocistája volt az év csalódása

2022.01.03. 10:46

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok Robert Lewandowskit, a Bayern München lengyel csatárát választották a világ legjobb futballistájának. A bajorok sztárja, Joshua Kimmichet szavazták meg az év csalódásának.

A Kicker című német sportnapilap 234 Bundesliga-játékost kérdezett meg, 43,2 százalékuk látta úgy, hogy a müncheniek gólvágója volt az elmúlt év legjobbja. A második helyen Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója végzett, míg a harmadik a hetedik Aranylabdáját az év végén elnyerő argentin Lionel Messi lett.

Az edzők rangsorában a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp diadalmaskodott (34,6), megelőzve a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea kispadján ülő, ugyancsak német Thomas Tuchelt (24,8), valamint az angol bajnok Manchester City vezetőedzőjét, a spanyol Josep Guardiolát.

A Bundesliga-játékosok 67,9 százaléka szerint az angol Premier League a világ legerősebb bajnoksága.

Joshua Kimmich lett az év csalódásaForrás: AFP/Bernadett Szabo

Joshua Kimmichet, a Bayern München német válogatott középpályását szavazták meg az év csalódásának. Az eredmény vélhetően nem a pályán nyújtott teljesítményének szól, jóval inkább annak, hogy előbb kételyeket fogalmazott meg a koronavírus elleni oltással kapcsolatban, majd november eleje óta kényszerpihenőn van két karanténidőszak miatt és mert megfertőződött, ennek következtében pedig tüdőproblémái vannak.