Nem élvezte a focit, ezért 30 évesen visszavonult a holland válogatott játékos

FOOTBALL - UEFA NATIONS LEAGUE - FRANCE v NETHERLANDS 2018 France HOLLANDE league NATIONS NETHERLANDS PAYS-BAS Soccer Horizontal FOOT FOOTBALL SPORT UEFA
Netherlands player Davy Propper (L) and France player Paul Pogba (R) during the UEFA Nations League, League A, Group 1 football match between France and Netherlands on September 9, 2018 at Stade de France stadium in Saint-Denis near Paris, France - Photo Stanley Gontha / Pro Shots / DPPI (Photo by Stanley Gontha / PRO SHOTS / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a 19-szeres holland válogatott középpályás, Davy Pröpper. A 30 éves játékos azzal indokolta a döntését, hogy elvesztette a szenvedélyét a futball iránt.

Davy Pröpper 2009-ben a Vitesse csapatában mutatkozott be a holland élvonalban, hat évvel később pedig a PSV Eindhoven csapatához igazolt. 2017 nyarán 13 millió euróért a Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion csapatához igazolt, amelyben 121 mérkőzésen lépett pályára.

2021 nyarán ingyen igazolható játékosként visszatért a PSV Eindhovenhez, de kétéves szerződését már biztosan nem fogja kitölteni, ugyanis 30 évesen a koronavírus-járványra és a "hektikus futballprogramra" hivatkozva bejelentette a visszavonulását.

- mondta Pröpper, aki hozzátette, hogy a koronavírusos miatt a családja és barátai sem látogathatták meg, ami szintén nem tett jót neki.

Davy Pröpper a bolgárok elleni vb-selejtezőn a holland válogatottban Forrás: AFP/John Thys

"Hálás vagyok a PSV-nek, hogy befogadott.

Reméltem, hogy újra felfedezhetem a futball örömét, de nem így történt, mivel nem érzem jól magam a futball világában. Nem akarok többé a részese lenni.

Karácsony előtt hoztam meg a végső döntést, hogy befejezem a játékoskarrieremet, és ez megkönnyebbüléssel töltött el. Ezért tudom, hogy jól döntöttem" - tette hozzá a korábbi holland válogatott játékos, aki Guus Hiddink kapitánykodása alatt mutatkozott be a nemzeti csapatban, amelyben három gólig jutott.