Az UEFA elnöke a kétévenkénti vb-rendezés veszélyeiről beszélt

fbl Horizontal
In this handout photograph released by UEFA on April 20, 2021, UEFA President Aleksander Ceferin addresses the UEFA Congress in Montreux. - UEFA president Aleksander Ceferin reached out to owners of European Super League clubs on April 20, 2021, saying "there's still time" for them to back down on joining the breakaway competition. "There's still time to change your mind. Everyone makes mistakes," Ceferin said, addressing English teams in particular. (Photo by Richard Juilliart / UEFA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /UEFA/RICHARD JUILLIART " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin szerint a kétévenkénti vb-rendezés a női labdarúgásra és az olimpiára is nagyon kedvezőtlen hatással lehet.

A Sky Sports megírta, hogy az európai labdarúgást irányító testület és dél-amerikai megfelelője, a CONMEBOL határozottan ellenzi a kétévente megrendezésre kerülő világbajnokság ötletét, amely Gianni Infantino FIFA-elnök szerint 4,4 milliárd dollár (3,3 milliárd font) többletbevételt jelentene a szervezetnek.

mondta az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin egy Dubaiban tartott rendezvényen.

"Ha kétévente lenne labdarúgó-vb, az kizsákmányolná a női labdarúgást, mert a női világbajnokság is ugyanabban az évben szokott lenni, nem beszélve az olimpiáról, amellyel szintén ütközne.

Ez önmagában egy rossz ötlet, és nem csak azért nem jöhet létre, mert mi ellenezzük, hanem egyszerűen nem állja meg a helyét" -

tette hozzá a szlovén sportdiplomata.

Aleksander Ceferin szerint rossz ötlet a kétévenkénti vb-rendezés Forrás: AFP/Richard Juilliart

Az Arsenal korábbi legendás edzője, Arsene Wenger - aki jelenleg a FIFA fejlesztési részlegének a vezetője - úgy véli, a kétévenkénti vb-rendezéssel szembeni ellenállás inkább érzelmi alapokon nyugszik, mint a tényeken, de sokan mégis elutasítják az elképzelést.

A nemzetközi futballsztárok közül többen, köztük Robert Lewandowski és Kylian Mbappé is hangot adtak a véleményüknek. Szerintük a játékosok a sűrű versenynaptár miatt így is le vannak terhelve, és ha kétévente lenne vb, még kevesebbet tudnának pihenni, ezért a torna színvonala is erősen hanyatlani kezdene.