Vágólapra másolva!
Az NB I-ben szereplő Újpest FC belga tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek a klub tulajdonosváltásáról szóló keddi nyilatkozatára reagáltak a lila-fehér csapat megvételével hírbe hozott magyar vállalkozók is. 

Az 1885-ben alapított patinás fővárosi klub tulajdonosváltása már hosszú ideje napirenden van, az utóbbi hetekben pedig minden korábbinál konkrétabbnak tűnő hírek jelentek meg. Ezekre reagált kedden reggel Roderick Duchatelet, akinek családja 2011 óta az Újpest FC tulajdonosa.

"Ezek a pletykák már szinte attól a perctől kezdve keringenek, hogy az Újpest FC tulajdonosa lettem, és még ha ezek közül a legutóbbi valóban erőteljesebb, „hangosabb" is, mint a többi, ettől még nem lesz konkrétabb. Legyünk realisták: ha az említett háttér valóban megvolna, akkor a tulajdonosváltás már több mint hat hónapja megtörtént volna" - mondta el az nso.hu-nak Roderick Duchatelet.

Válaszul a klub megvételével hírbe hozott Németh és Cseke Kft. két tulajdonosa, Németh János és Cseke István ugyancsak a Nemzeti Sportnak eljutott közleményben reagált, amelynek szavai nem vágnak teljes mértékben egybe a belga tulajdonos által elmondottakkal.

"Németh János és Cseke István, a Németh és Cseke Kft. tulajdonosai ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy

A remélt megállapodás részletei természetesen üzleti titkot képeznek, de annyit elárulhatunk, hogy az ilyenkor elmaradhatatlan gazdasági és jogi átvilágítás még zajlik. A Roderick Duchatelet és általunk megbízott jogászok ugyanakkor már dolgoznak a végleges szerződés kialakításán" - olvasható a közlemény, ami az üzletemberek elmondása szerint az első és utolsó is egyben az üzlet remélt megkötéséig.