Szánalmasan játszott a Barcelona egy harmadosztályú csapat ellen

Horizontal
Linares' Spanish midfielder Fran Carnicer (L) fights for the ball with Barcelona's Spanish midfielder Sergio Busquets during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match between Linares Deportivo and FC Barcelona at the Linarejos stadium in Linares, on January 5, 2022. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona idegenben 2-1-re legyőzte a harmadosztályú Linares csapatát a Spanyol Kupa szerda esti mérkőzésén, amivel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Pedri, Moussa Wagué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite, Memphis Depay, Álex Balde, Gavi, Philippe Coutinho, Abde, Sergino Dest, Sergi Roberto - 12 játékosára nem számíthatott Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője különböző sérülések vagy a koronavírus miatt.

A katalánok kezdőjében helyet kapott az együtteshez nemré visszatérő, 38 éves Dani Alves is.

Neto - Mingueza, Araujo, Eric García, Alba - Dani Alves, Busquets, Riqui Puig - Nico, Akhomach, Jutgla

- a saját szemünknek alig akartunk hinni, amikor megtudtuk, hogy a Barca ilyen összeállításban veszi fel a harcot harmadosztályú ellenfelével.

Nayon megszenvedett a tartalékos összeállítású Barcelona szerda este Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A 19. percben egy varázslatos góllal megszerezte a vezetést a Linares. Francisco Carnicer rendkívül pontos beadását Hugo Díaz csúsztatta fejjel a vendégek kapujába.

A Barca egyenlítésére a 63. percig kellett várni, amikor a szünetben csereként beszállt Ousmane Dembelé gyengének tűnő távoli lövését Brimah Razak kezei alatt becsúszott a kapuba.

Négy perccel később a Linares ismét a kapuba talált, de a hazaiak gólját a játékvezető les miatt nem adta meg. Hugo Díaz állt szabálytalan területen, amivel zavarta a labdát a saját kapujába beütő Netót.

A 69. percben Ferran Jutgla góljával megfordította a meccset a Barcelona. A fiatal támadó szépen vezette be a labdát három védő közé a tizenhatoson belülre és lőtte ki a kapu hosszú oldalát.

A 75. percben Cristian Carracedo kb. 25 méterről vette célba a vendégek kapuját, tekerése azonban levágódott a kapufáról. Három perccel később a túloldalon Dembelének sem kellett sok, hogy eldöntse a továbbjutás sorsát, de a felső lécre bombázott.

A Barcelona 2-1-re győzött és továbbjutott a legjobb 16 közé. Xaviék legközelebb szombat este 18:30-kor lépnek pályára, amikor Granadában játszanak a spanyol bajnokságban.