Vágólapra másolva!
A brazil futballban nem szokatlan, hogy egy-egy játékos figyelemfelkeltő "művésznéven" szerepeljen, de Flamengo régi-új játékosa valószínű, hogy mindenkin túltesz.

Mozarttól Claudio Pitbullig lehetne sorolni a szórakoztató, vagy éppen rettenetes nevű brazil focistákat. A nagy múltú Rio de Janeiro-i klub, a Flamengo legfrissebb bejelentésének főszereplője azonban alighanem mindenkin túltesz.

Igen, jól látják: Marx Lenin a játékos neve, akit nagy örömmel fogadnak a klubnál. Neki ez nem felvett neve, politikailag minden bizonnyal elkötelezett szülei keresztelték el így 2000. április 11-én Marx Lenin dos Santos Goncalvest. Aki a Flamengóban kezdte pályafutását, egyszer pályára léphetett a brazil U15-ös válogatottban, a nagy Flamengóba azonban nem tudta beverekedni magát, így 2020 októberében az orosz Akron Togliatti játékosa lett. Most onnan tért vissza Rióba, hogy a Fla egyik kispályás csapatában, a 7 a 7 elleni felállásban focizzon, mások mellett olyan legendás játékos oldalán, mint minden idők talán legjobb futsaljátékosa, Falcao.