Társoldalunk:

A tengeren csaptak össze az olasz fociszurkolók - videó

2022.01.11. 09:16

Amióta a Venezia visszakerült az olasz labdarúgó-élvonalba, a szurkolók ezreit vonzza a csodálatos helyen található Stadio Pier Luigi Penzo. A létesítményt többnyire vaporettóval lehet megközelíteni. Ez adott lehetőséget az ultrák közötti összecsapás egy új módjához.

A hétvégén az AC Milan vendégeskedett Velencében, s a karnevál mellett az FC Venezia meccsre is kilátogattak az ultrák. A milánóiak 3-0-ra nyerték meccset, a balhé pedig a hazafelé úton tört ki a két tábor között - vette észre a Blikk.

A tengeren csaptak össze a Venezia és az AC Milan szurkolóiForrás: Origo

A leghevesebb milánói drukkereket már a meccs előtt vaporettókkal szállították a helyszínre, majd utána így is távoztak. Ekkor kezdődött a balhé. A  hazai drukkerek is hasonló vízi járműveken távoztak, és amikor a két hajó közelebb ért egymáshoz, rakétákkal kezdték el lőni egymást, gyakorlatilag egy klasszikus tengeri csata alakult ki, amit a partról rögzítettek.

Szerencsére sem emberben, sem pedig technikai eszközben nem történt kár, így az eset inkább csak a látványa miatt marad emlékezetes. A meccsen már sokkal nagyobb volt a vendégek fölénye, a Venezia pedig, amely továbbra is a kiesés ellen küzd, a hetedik meccse nyeretlen.