Sírva fakadt a focikapus, aki a fura, de elképesztő védéseivel az Afrika-kupa sztárja lett - videó

fbl Horizontal, Mohamed Kamara,Sierra Leone
Sierra Leone's goalkeeper Mohamed Nbalie Kamara reacts after a draw in the Group E Africa Cup of Nations (CAN) 2021 football match between Algeria and Sierra Leone at Stade de Japoma in Douala on January 11, 2022. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Algéria kínos eredménnyel kezdte meg szereplését a Kamerunban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, amelynek keddi játéknapján gól nélküli döntetlent játszott Sierra Leone együttesével. A kiscsapat bravúros pontszerzésében hatalmas szerepe volt a kapusnak, Mohamed Kamarának, aki máris a torna sztárja lett.

Kamara hihetetlen teljesítményt nyújtott a meccsen, több elképesztő bravúrja is volt. Az már más kérdés, hogy

nem feltétlen a tökéletes kapusiskolát képviseli, de a bátorságával és a különleges stílusával pótolja a hiányosságokat. A nem mindennapi védések miatt pedig gyorsan fel is kapták a közösségi oldalon.

Teljesítményéért elnyerte a meccs legjobb játékosának járó díjat, és hogy ez

mennyit is jelent neki, azt jól mutatja, hogy zokogva vett át az elismerést.

Sierra Leone 16 év után először szerepel az Afrika-kupán, az egy pont óriási eredmény számukra. Már csak azért is, mert amíg a nemzetközi szövetség világranglistáján Algéria a 29. helyen található, addig ugyanott Sierra Leone a 108. pozíciót foglalja el.