Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupa elődöntőjének első meccsén a Liverpool az Arsenalt fogadta és emberelőnyben sem tudta legyőzni ellenfelét. A meccset eredetileg egy hete, az Arsenal pályaválasztásával kellett volna lejátszani, de a koronavírusos esetek miatt nem tudott kiállni akkor Jürgen Klopp csapata.

A Liverpoolnak Jürgen Klopp irányítása alatt éppen az Arsenal számít a kedvenc ellenfelének, ez idő alatt már 43 gólt lőtt a Liverpool a londoniaknak, többet, mint bármelyik másik csapa ellen.

A Liverpool kezdte jobban a meccset, az Arsenal pedig a félidő első fele után emberhátrányba is került, amikor Granit Xhaka rúgott bele a kilépő Diogo Jotába. A svájci azonnal piros lapot kapott. Az eset után cserélt is Mikel Arteta, Nketiah helyére jött Holding. A spanyol edzőnek egyébként már a 11. percben is cserélnie kellett, akkor Soares helyére kellett Chambersnek beállnia.

Granit Xhaka már az első félidőben piros lapot kapott Forrás: AFP/Paul Ellis

A Liverpoolnak jóval több helyzete volt ellenfelénél, de a kaput a Vörösök is csak egyetlen egyszer találták el. Visszavágó egy hét múlva Londonban.

A párharc továbbjutója a Chelsea-vel találkozik február 27-én a fináléban, amelyet a Wembley Stadionban rendeznek.