Társoldalunk:

A Dortmund hazai pályán ütötte ki a Freiburg csapatát

2022.01.14. 22:26

A Bundesliga 19. fordulójában a hazai pályán játszó Borussia Dortmund a Freiburg csapatát fogadta. Az első félidőben Meunier két fejesgólja mellett a norvég Haaland is betalált a Freiburg kapujába. A második félidőben szépíteni tudott a Freiburg, de Haaland újabb találatával és Dahoud góljával végleg eldöntötte a meccset a Borussia Dortmund.

A német bajnokság 19. fordulójának egyik legjobban várt meccsét Dortmundban játszották, ahol a hazai pályán játszó sárga-feketék a bajnokság harmadik helyén álló Freiburg csapatát fogadták. A legutóbbi öt bajnoki fordulóban mindkét csapat kétszer tudott nyerni, de míg a Freiburg csak egy vereséget (Hoffenheim) szenvedett el, addig a Dortmund (Hertha, Bayern München) kétszer is kikapott. 

A 13. percben megszerezte a vezetést a Dortmund: Julian Brandt végezhetett el egy szögletet, majd a német játékos beadására Thomas Meunier érkezett kiváló ütemben az ötös vonalán, és a belga játékos remekül csúsztatott a hosszú sarokba.

A 28. percben újabb fejesgólt szerzett a hazai csapat, és szinte lemásolt az első találatot: ismét Julian Brandt végzett el tökéletesen egy szögletet, és a kapu előtt ismét Thomas Meunier ugrott a legmagasabbra a vendég védők szorításában, és a belga szélső hétméteres fejese a kapu jobb oldalában kötött ki.

Thomas Meunier remekül fejelt a kapubaForrás: AFP/Ina Fassbender

A félidő utolsó percében a Dortmund házi gólkirálya, Erling Haaland is betalált: a fiatal Jude Bellingham szerzett labdát a vendégek tizenhatosa előtt, és egyből a jobboldalon kilépő Haalandhoz passzolt. A norvég csatár pazar mozdulattal maga elé tette a labdát, majd ballal a kimozduló Uphoff kapus mellett a kapu jobb oldalába helyezte a labdát. Jude Bellingham a norvég támadónak adott asszisztjával a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos (9) lett a Dortmund csapatában a jelenlegi idényben minden versenysorozatot egybevéve.

A Freiburgnak az első félidőben csak egy kaput eltaláló lövése volt, nagyon passzívak voltak támadásban a vendégek az első játékrészben. A félidő háromgólos hazai vezetéssel zárult. 

Erling Haaland szép gólt lőttForrás: AFP/Ina Fassbender

A második félidő 61. percében szépített a Freiburg: Sallai Roland kapott remek labdát a jobboldalon, és a magyar szélső lövését még védeni tudta a Dortmund kapusa, Kobel, de a kipattanót Demirovics a kapu közepébe lőtte. A Dortmund azonban újabb gólt szerzett a 75. percben: Dahoud szerzett erőszakosan labdát a baloldalon, és egyből kiugratta a leshatáron kilépő Haalandot. A norvég csatár pedig hidegvérrel kilőtte a Freiburg kapujának jobb alsó sarkát.

A norvég csatár két gólt lőttForrás: AFP/Ina Fassbender

A Freiburg mindent megpróbált a hátralévő időben, de rengeteg labdát vesztettek a vendégek a középpályán, így újabb helyzeteket már nem tudtak kialakítani a vendégek. Sőt, Dahoud révén újabb gólt szereztek a hazaiak a meccs vége előtt öt perccel. A Borussia Dortmund így hazai pályán magabiztos játékkal győzte le Sallai Roland csapatát.

Bundesliga, 19. forduló