Mégsem kell távoznia a sokat kritizált csatárnak Barcelonából

2022.01.14. 15:29

Bár nem rég még arról szóltak a hírek, hogy a Barcelona nem tart igényt a Sevillától kölcsön vett Luuk de Jongra, ám spanyol sajtóinformációk szerint a holland csatár meggyőzte utóbbi időben nyújtott teljesítményével a katalán sztárcsapat vezetőedzőjét, Xavi Hernándezt.

Luuk de Jong a nyáron érkezett kölcsönben a Barcelonához, ám finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és többször felvetődött, hogy a kevés játéklehetőség miatt már a télen távozik a Camp Nouból. Helyzetével maga a játékos sem volt elégedett, főleg, hogy az őt Barcelonába invitáló Ronald Koemant a szezont közben menesztették, a holland edzőt váltó Xavi játékfilozófiája pedig inkább a rövidpasszos, gyors játékstílusra épül.

A 188 centiméter magas játékos a testi adottságai miatt nem éppen egy tipikus Barca-játékos, de a Mundo Deportivo információi szerint Xavi mégis számol vele a jövőben, ellenben Memphis Depay távozása elé nem gördítene akadályt. A spanyol lap beszámol róla, hogy a szakember pár hete még nem ragaszkodott de Jonghoz, viszont a 31 éves csatár hozzáállása, valamint teljesítménye lenyűgözte, ezért meggondolta magát.

Luuk de Jong maradhat a BarcelonábanForrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A holland válogatott támadó a legutóbbi három mérkőzésén rendre betalált. Minden sorozatot figyelembe véve eddig 15 alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben, ezeken összesen négy gólt lőtt, amivel jelenleg a klub második legeredményesebb játékosa az idényben.