Társoldalunk:

Klubtörténelmet írhat a Real Madrid brazil sztárfocistája

2022.01.15. 16:09

Klubtörténelmet írhat a Real Madrid brazil futballistája, Marcelo, ha a királyi gárda a labdarúgó spanyol szuperkupa vasárnapi, rijádi döntőjében legyőzi az Athletic Bilbaót.

Siker esetén a balhátvéd a 23. trófeáját gyűjtheti be a fővárosiak játékosaként, amivel beérné a klublegenda Paco Gentót, aki hosszú ideje egyedül vezeti a blancók örökranglistáját a megszerzett diadalok tekintetében. Marcelo jelenleg második, a Real-játékosként szintén 22 trófeánál tartó Manolo Sanchísszal és a még aktív, de tavaly a Realtól a Paris Saint-Germainhez átszerződött Sergio Ramosszal együtt.

A 33 esztendős brazil védő, akinek ez az utolsó idénye a madridiaknál, 2006 decembere óta tagja a spanyol elitcsapatnak, amellyel öt bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája-elsőséget, két spanyol Király Kupa-győzelmet, négy klubvilágbajnoki titulust, három európai Szuperkupa- és négy spanyol Szuperkupa-győzelmet söpört be. 

Marcelo beérheti a 23 trófeával klubrekorder GentótForrás: NurPhoto via AFP/Raddad Jebarah/NurPhoto/Raddad Jebarah

Ha a Real legyűri a Bilbaót a szaúdi fővárosban, francia csatára, Karim Benzema is felzárkózik Marcelóék mögé. A támadó eddigi 19 trófeájával jelenleg a nyolcadik, és a huszadikkal az ötödik pozícióba lépne előre a fővárosi alakulat rangsorában.