Társoldalunk:

Szoboszlai Dominik barátnője is remekül bánik a labdával

2022.01.15. 17:37

Szoboszlai Dominik, a Bundesligában szereplő RB Leipzig focistája a Bildnek adott interjút, amelyben beszélt az új edzővel való kapcsolatáról és azt is elmondta, hogy miket csinál a barátnőjével a szabadidejében. 

Az olasz Domenico Tedescót december elején nevezték ki a Lipcse élére, Szoboszlai az új edző első két meccsén csak kispados volt. December 18-án aztán már kilencven percet kapott a Bielefeld ellen, majd a Mainz elleni meccsen - amelyet góllal és gólpasszal zárt - is kezdőként lépett pályára.

"A Bielefeld-meccs után beszélgettem vele. Néhány dolgot világosan elmondott nekem. Nem akarok részletekbe bocsátkozni. Az edző elégedett volt, és azt mondta, hogy a Mainz ellen jobban teljesítettem. Minden mérkőzéssel egyre jobb lehetek, és ez mindig így lesz. Ez az, amiben maximalista vagyok. Amikor az edző utasításokat és tippeket ad, azokat végrehajtom. És amikor van időm és helyem, akkor egy az egy elleni játékot is erőltetem, vagy adok egy gólpasszt, esetleg lövök egy gólt" - nyilatkozta Szoboszlai, aki maga sem érti, miért nem működött a csapat Jesse Marsch irányításával. "Nem tudjuk visszacsinálni, már előre tekintünk. Most már jobb hangulatban vagyunk. A futballban sok olyan dolog történik, amit nem feltétlenül értünk mindig. Jesse-vel ugyanolyan kapcsolatom, mint Salzburgban. Ez már a múlté, és minden jót kívánok neki. Most új edzőnk van Domenico Tedesco személyében, és következetesen sikeres futballt akarunk játszani."

Szoboszlai remekül kezdte a tavaszi szezontForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A lipcsei csapatot jelen pillanatban három pont választja el a BL-szereplést érő negyedik helytől.

„A negyedik hely mindenképpen a célunk. Tudjuk, hogy semmit sem kapunk ingyen az odaúton. Szükségünk van erre a győztes mentalitásra" - folytatta Szoboszlai, aki azt is elárulta, hogy 10-es vagy 8-as poszton érzi igazán otthon magát. Ott játszom, ahová az edző állít. Bár védőnek talán nem vagyok annyira alkalmas. De mint mindenki más, én sem kapok semmit ingyen, és keményen meg kell dolgoznom érte."

A koronavírus miatt a sportolók sem járkálhatnak bárhová, ez pedig behatárolja a kikapcsolódási lehetőségeket. Szerencsére Szoboszlai barátnője tesz róla, hogy ne unatkozzon a 18-szoros válogatott focista.

"A barátnőm, én és az összes barátom három oltással rendelkezünk, így szerencsére nyitva állnak előttünk az ajtók. Időről időre elmegyünk az étterembe. De a barátnőm nagyon jól főz."

Szoboszlau Dominik Gécsek Fannival alkot egy pártForrás: instagram.com/fannigecsek

Szoboszlai párja a teniszező Gécsek Fanni, aki az Európa-bajnok kalapácsvető, Gécsek Tibor lánya. A Bild arról kérdezte a magyar focistát, hogy melyikük labdaérzéke a jobb? Még sosem teniszeztem ellen, de ő azt mondja, ő bánik jobban a labdával. Mondjuk, én ezt nem hiszem" - tette hozzá a 21 éves focista, aki a VfB Stuttgart elleni meccsen is kezdőként lépett volna pályára, de megsérült a bemelegítésnél.