Gyönyörű gólt sarkazott a MOL Fehérvár focistájának csapattársa az Afrika Kupán - videó

fbl Horizontal
Cape Verde's forward Garry Mendes Rodrigues celebrates scoring his team's first goal during the Group A Africa Cup of Nations (CAN) 2021 football match between Cape Verde and Cameroon at Stade d'Olembe in Yaounde on January 17, 2022. (Photo by Kenzo Tribouillard / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Afrika Kupa csoportkörének harmadik fordulójában a Zöld-foki Köztársaság labdarúgó-válogatottja 1-1-es döntetlent játszott a házigazda Kamerunnal. A mérkőzés legszebb jelenete Garry Rodrigues nevéhez fűződött, aki sarokkal szerzett egyenlítő gólt.

Az A csoportot megnyerő Kamerun a 39. percben szerzett vezetést, majd a Zöld-foki Köztársaság - amelyben csapatkapitányként Stopira, a MOL Fehérvár légiósa végigjátszotta a találkozót - az 53. percben egyenlített egy nagyszerű góllal.

Egy védők mögé beívelt labdát Kenny Rocha Santos játszott középre, amelyet az érkező Garry Fernandes gyönyörű mozdulattal, sarokkal rúgott a kapuba.

A Burkina Faso-Etiópia mérkőzés ugyancsak 1-1-es döntetlennel zárult.

A hat négycsapatos csoportból az első kettők mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, így a Kamerun elleni döntetlennel az A csoportban harmadik helyen végző Zöld-foki Köztársaság még továbbjuthat. A későbbiekben egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem, a döntőt február 6-án játsszák.

Afrikai Nemzetek Kupája, Kamerun:
A csoport, 3. forduló:
Kamerun - Zöld-foki Köztársaság 1-1 (1-0)
gól: V. Aboubakar (39.), illetve Rodrigues (53.)

Burkina Faso-Etiópia 1-1 (1-0)
g.: Bayala (24.), illetve Kebede (51. - 11-esből)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kamerun 7 pont, 2. (és továbbjutott) Burkina Faso 4 (3-3), 3. Zöld-foki Köztársaság 4 (2-2), 4. Etiópia 1