Vágólapra másolva!
A tabellán második AC Milan hazai pályán meglepetésre 2-1-re kikapott a bennmaradásért harcoló Speziától az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának hétfői játéknapján. A meccs nagy port kavart a jaátékvezető, Marco Serra súlyos hibája miatt, a bíró most hosszabb eltiltásra számíthat.

Az AC Milan a 92. percben, 1-1-es állásnál megnyerhette volna a meccset, de Marco Serra játékvezető élete egyik legnagyobb bakiját követte el. A Milan támadója, Ante Rebic tört kapura, de

felrúgták a horvát játékost, a labda viszont továbbgurult az üresen álló Junior Messias elé, aki 14 méterről védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. A játékvezető azonban a lövés előtt néhány pillanattal a sípjába fújt az előnyzsabály helyett, így a brazil támadó gólja érvénytelen lett.

A hibát csak tetézte, hogy a Spezia 95. percben megszerezte a ghánai Emmanuel Gyasi révén a győztes gólt.

Az AC Milan edzője, Stefano Pioli a mérkőzés után elmondta, hogy Serra elnézést kért súlyos hibájáért, de ennyivel biztosan nem ússza meg. A Gazzetta dello Sport információja szerint a játékvezető nem csak kétmeccses, hanem hosszabb eltiltást kaphat a szövetségtől.

Marco Serra hatalmasat hibázott Forrás: NurPhoto via AFP/Fabrizio Carabelli/LiveMedia/NurPhoto/Fabrizio Carabelli

Az elvett gól mellett ugyanis egy kezezésganyús szituáció után elmaradhatott egy újabb hazai büntető - egyet kapott a Milan a találkozón.