Másodosztályú csapat ejtette ki a Dortmundot a Német Kupából - videó

FC St. Pauli - Borussia Dortmund Sports soccer DFB Cup Horizontal
18 January 2022, Hamburg: Soccer: DFB Cup, FC St. Pauli - Borussia Dortmund, Round of 16, Millerntor Stadium. Dortmund's Jude Bellingham is annoyed by a missed chance. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series). Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Borussia Dortmund a nyolcaddöntőben búcsúzott a labdarúgó Német Kupában, miután kedden nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a másodosztályban listavezető St. Pauli otthonában.

Némi meglepetésre már az első félidő 4. percében megszerezte a vezetést a hazai együttes Etienne Amenyido góljával. A másodosztályú csapat aztán a 40. percben Axel Witsel szerencsétlen öngóljával tovább növelte előnyét. A fordulás után ugyan nagyobb erőket mozgosított a Dortmund, de Erling Haaland találatával csak a szépítés jött össze, így kisett a kupából.

Szalai Ádám csapata, a Mainz, a magyar válogatott kapitánya nélkül szenvedett vereséget a VfL Bochum otthonában, és kiesett.

A másodosztályú Hamburg 11-es párbajt követően búcsúztatta az élvonalbeli 1. FC Köln együttesét. A gól nélküli rendes játékidőt követően a vendégek a hosszabbítás második percében előnybe kerültek, a Bundesliga 9. helyén álló kölniek azonban Anthony Modeste 121. percben értékesített büntetőjével egyenlítettek. A 11-es párbajban a kölnieknél aztán ketten is hibáztak, így a vendégek jutottak tovább.

Német Kupa, nyolcaddöntő:
St. Pauli (II.)-Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
VfL Bochum-FSV Mainz 05 3-1 (0-1)
1860 München (III. osztályú)-Karlsruhe (II.) 0-1 (0-0)
1. FC Köln-Hamburger SV (II.) 1-1 (0-0, 0-0, 0-1) - 11-esekkel: 3-4