Vágólapra másolva!
A spanyol Pedro Martinez és az argentin Federico Delbonis is dicséretre méltó tettrekészségről, valamint segítőkészségről tett tanúbizonyságot, amikor a hétfői, első körös mérkőzésük közben az egyik labdaszedő összeesett a pályán az Australian Open.

A két teniszező éppen egy maratonira nyúlt (17-15) rövidítésben küzdöttek egymással az első szett megnyeréséért, amikor az egyik labdaszedő lány hirtelen összeesett. Pontosan nem tudni, mi okozta a hirtelen rosszullét okát, ám egyes információk szerint a hőség miatt esett össze a lány.

Delbonis azonnal észre vette, hogy mi történt és ütőjét eldobva a pálya másik oldaláról indulva rohant oda a lányhoz, hogy segítsen. Martinez és a vonalbírók vízzel próbáltak segíteni az eszméletét vesztett lányon, akit a helyi orvosi stáb megvizsgált.

Az ausztrál 7NEWS információi szerint a lányt a helyi orvosi személyzet megvizsgálta, majd egy orvos mellett ülve várta meg, míg a szülei megérkeztek érte.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába egyébként a világranglistán 61. helyet elfoglaló Martinez jutott miután 7:6 (17-15), 3:6, 6:4, 6:2 arányban legyőzte Delbonist.